Politie Haaglanden

Persberichten 20 april

Haaglanden, 20-04-2007

Europese alcoholcontrole ook in Haaglanden
Haaglanden Afgelopen nacht vond een grote Europese Alcoholcontrole plaats. Ook Politie Haaglanden controleerde in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 april regiobreed op diverse locaties in de regio het verkeer. In totaal werden veertig automobilisten aangehouden die teveel hadden gedronken. In een aantal gevallen werd het rijbewijs ingevorderd. Bij zeven bestuurders waren een beginnend bestuurder en moesten voldoen aan een lagere alcohollimiet van 88 ugl.

Bromfietsster aangereden
Den Haag Een 33-jarige vrouw ging donderdag 19 april omstreeks 14.35 uur op de Dr. Aletta Jacobsweg met haar bromfiets onderuit, omdat zij geen voorrang kreeg van een automobilist. De bestuurder van de auto, een 58-jarige man, reed op de Prof. B.M. Teldersweg en wilde op de kruising met de Dr. Aletta Jacobsweg rechtsaf. Hij gaf daarbij de 33-jarige vrouw die op het fietspad aan kwam rijden geen voorrang. De vrouw is met letsel aan haar voet vervoerd naar het ziekenhuis.

Man (29) opgepakt voor mishandeling
Den Haag De politie heeft donderdag 19 april omstreeks voor een woning aan de Paul Krügerlaan een 29-jarige Hagenaar opgepakt voor het mishandelen van een eveneens 29-jarige plaatsgenoot. De beide mannen hadden onenigheid en vermoedelijk is het slachtoffer van de trap geduwd. Op basis van een verklaring van een getuige is de 29-jarige verdachte gearresteerd. De GGD was ter plaatse en heeft het slachtoffer vervoerd naar het ziekenhuis. De verdachte is overgebracht naar een politiecel.

Man aangereden door inbreker
Den Haag - Een 46-jarige man uit Den Haag, is vrijdagnacht 20 april overreden door een inbreker. De dader gooide een ruit aan het Koningsplein in en nam een laptop mee uit de woning. Het slachtoffer rende achter de dader aan, die hem aanreed. Het slachtoffer is met een gebroken enkel vervoerd naar het ziekenhuis. Politie Haaglanden zoekt getuigen van dit incident. Heeft u iets gezien? U kunt contact opnemen met de recherche van Bureau Segbroek, via telefoonnummer 0900-8844. Ook kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Aangereden op zebrapad
Den Haag - Een 71-jarige dame uit Den Haag werd donderdag 19 april aangereden toen zij bij een zebrapad de Segbroeklaan wilde oversteken. Terwijl een automobilist op de linkerrijstrook stopte om het slachtoffer over te laten steken, zag een 79-jarige Hagenaar die op de rechterrijstrook reed haar over het hoofd. Het slachtoffer is ter plaatse behandeld door de GGD.

Pirouette verraadt automobilist
Den Haag - Een 30-jarige bestuurder onder invloed heeft zich donderdag 19 april verraden door met de auto een rondje om zijn as te draaien. Politieagenten zagen om 23:05 uur op de Neherkade deze opvallende actie en zetten de achtervolging in. Op de Stieltjesstraat werd de man aangehouden. Vermoedelijk was hij onder invloed van drank en/of verdovende middelen.

Jonge oplichtertjes
Den Haag - Drie kinderen van 10 en 12 jaar zijn donderdag 19 april om 20:00 uur op het H. Marsmanplantsoen betrapt op het verkopen van loten voor een sponsorloop, die allang had plaatsgevonden. De drie jongetjes zijn bestraffend toegesproken door hun ouders.

139 keer te snel
Den Haag - 139 automobilisten zijn donderdag 19 april op de bon geslingerd, omdat ze te hard reden. Op de Melis Stokelaan, de Zuiderparklaan en de Erasmusweg vonden op 19 april snelheidscontroles plaats. Van 1846 auto's werd de snelheid gecontroleerd, 139 automobilisten bleken te hard te rijden. De hoogste gemeten snelheid was 78 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Met zn drieën betrapt
Leidschendam Een medewerker van de beveiliging van winkelcentrum Leidschenhage kon agenten drie vrouwen aanwijzen die donderdag 19 april omstreeks 19.00 uur winkeldiefstallen gepleegd hadden bij meerdere winkels. De drie vrouwen (17,18 en 19 jaar) uit Rijswijk en Den Haag hadden kleding en parfum meegenomen zonder te betalen. De drie vrouwen hebben een proces-verbaal en een collectief winkelverbod gekregen. Dat houdt in dat ze voorlopig niet meer in de betreffende winkels mogen komen.

Tram gemist
Rijswijk - Een 47-jarige automobilist uit Zoetermeer miste donderdag 19 april om 22.20 uur de tram. De man reed vanuit een uitrit de Delftweg op en zag daarbij de tram over het hoofd. Politieagenten die een onderzoek instelden, constateerden dat de automobilist teveel had gedronken. Hij blies 255 ugl en kreeg een proces-verbaal.

Alcoholcontrole in Rijswijk
Rijswijk - De politie controleerde donderdag 19 april tijdens de Europese Alcoholcontrole ook in Rijswijk. Op diverse locaties werd het verkeer gecontroleerd op alcoholgebruik. In totaal moesten 245 automobilisten een blaastest afleggen. Twee bestuurders werden aangehouden. Zij bliezen respectievelijk 685 en 545 ugl.

Verdachte mishandeling aangehouden
's-Gravenzande - Politieagenten zagen donderdag 19 april om 17.15 uur dat een 17-jarige jongen op de Koningin Julianaweg een vrouw mishandelde. De agenten grepen direct in en hielden de man aan. Hoewel de 20-jarige vrouw geen aangifte wilde doen kreeg de nog jonge verdachte een proces-verbaal.

Alcoholcontroles in het Westland
Westland - De politie controleerde donderdag 19 april tijdens de Europese Alcholcontrole ook in het Westland en Midden-Delfland. Op diverse locaties werd het verkeer gecontroleerd op alcoholgebruik. In totaal moesten 250 automobilisten een blaastest afleggen. Vijf bestuurders werden aangehouden. Zij bliezen respectievelijk 540, 485, 300 ugl. de andere twee waren beginnende bestuurders die met 185 en 125 ugl ook boven de limiet (88 ugl) zaten.

Hennepauto
Poeldijk - Tijdens een reguliere verkeerscontrole van een personenauto op donderdag 19 april om 21.30 uur roken de agenten een verdacht hennepluchtje. De agenten hielden op de Paul Captijnlaan een automobilist staande. Op de vraag of de man hennep vervoerde antwoordde hij ontkennend. Toen de agenten hem de kofferbak lieten openen, bleek dat achterin vier vuilniszakken met henneptoppen lagen. De politie nam de zakken met in totaal twintig kilo henneptoppen in beslag. De drie inzittenden, (38, 32 en 26 jaar oud) werden aangehouden.

Ruzie bij de tandarts
Delft - Ruzie om een beugel leidde donderdag 19 april om 14.00 uur tot een hoop gedoe bij een tandarts in Delft. Een 40-jarige vrouw en haar 16-jarige dochter meldde zich bij een tandarts voor een behandeling. Tijdens de behandeling ontstond er onenigheid tussen de tandarts en zijn klanten. Er ontstond een worsteling waarbij een van de vrouwen gewond raakte. De politie onderzoekt de zaak.

Dat verdient een bloemetje
Delft - Een 70-jarige vrouw uit Delft raakte donderdag 19 april om 14.50 uur met haar scootmobiel te water aan het Libellepad. Dankzij een 67-jarige inwoner uit Delft die direct het water inging, kon voorkomen worden dat de vrouw verdronk. Met behulp van de brandweer werd de vrouw uit haar benarde positie bevrijd. Het optreden van de heldhaftige Delftenaar krijgt vandaag in de vorm van een welgemeende bos bloemen nog een staartje.

Autogordelcontrole
Delft - Tijdens een gordelcontrole op donderdag 19 april tussen 13.00 en 15.00 uur reden veel automobilisten zonder autogordel. In totaal kregen twintig een proces-verbaal.

Auto door tuinhuisje
Delft - Een aanrijding op donderdag 19 april om 16.15 uur eindigde met een onverwachte afloop. Een 76-jarige automobilist uit Delft botste op de Uilensingel tegen de auto van een 51-jarige automobiliste uit Delft. Hierna reed de 76-jarige man per ongeluk dwars door een tuinhuisje. Het huisje raakte zwaar beschadigd. De man kwam met de schrik vrij.

Winkelpersoneel achterhaalt winkeldievegge
Nootdorp - Twee winkelmedewerkers van een drogisterij aan de Lange Baan zagen donderdag 19 april dat een vrouw er met enkele winkelgoederen vandoor ging. Zij achterhaalden de vrouw en droegen haar over aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De vrouw had enkele drogisterij artikelen weggenomen en kreeg een proces-verbaal.

Wasbeertje gevangen
Zoetermeer - Medewerkers van de dierenambulance hebben donderdag 19 april om 12.30 uur op het Glanswit een wasbeertje gevangen en meegenomen. Buurtbewoners belden de politie en de dierenambulance, omdat een wasbeertje in de brandgang heen en weer zou rennen. Enkele bewoners van het Glanswit hadden de brandgang afgezet met tafels en stoelen zodat het wasbeertje niet de benen zou nemen. Het wasbeertje is meegenomen naar het asiel waar hij nu wacht op een plekje in een dierentuin of een reservaat.

Boven de rand hangen
Zoetermeer- De brandweer en de politie moesten er aan te pas komen om een onfortuinlijke automobiliste en haar voertuig van een stoeprand af te takelen, waarachter zich steil aflopend talud bevond. De 27-jarige vrouw uit Den Hout was met haar voertuig op donderdag 19 april om 11.45 uur tijdens het inparkeren doorgeschoten over een stoeprand. Gelukkig was het voertuig blijven hangen op de stoeprand. Het voertuig is meegenomen voor technisch onderzoek. Er raakte niemand gewond.

Politie ontmantelt hennepkwekerijen
Zoetermeer - Politie Haaglanden heeft woensdag 18 april om 16.45 uur in een woning aan de Dunantstraat een hennepkwekerij aangetroffen. In de woning werden in twee kamers 129 planten aangetroffen. De 27-jarige bewoner werd aangehouden. Donderdag 19 april trof de politie in een woning aan de Glanswit eveneens een hennepkwekerij aan. Hier werden 253 planten aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner van het pand. Tot slot werd eveneens donderdag 19 april in een woning aan de Glanswit een hennepkwekerij aangetroffen. Op de zolderruimte werden 253 planten in beslag genomen. De 36-jarige bewoner werd aangehouden. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik, wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. In twee gevallen kwam de politie de kwekerijen op het spoor via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem.

Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, neem dan contact op met Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.