Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 20 april 2007

* MANNEN AANGEHOUDEN MET VUURWAPENS
ROTTERDAM-AFRIKAANDERWIJK- Politiemensen hielden donderdagmiddag een man aan die in het bezit was van een vuurwapen en drugs. Rond half drie stelden zij op basis van binnengekomen informatie, dat er een man met een vuurwapen in een woning aan de Hilledijk zou verblijven, een onderzoek in. In de woning werd niet alleen een 22-jarige man uit Amsterdam aangetroffen, maar ook het vuurwapen en een hoeveelheid drugs. De Amsterdammer is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten. In de avond werd wederom om basis van binnengekomen informatie een onderzoek ingesteld in een woning aan de Dordtsestraatweg. Hier werd in de woning eveneens een vuurwapen aangetroffen. De 25-jarige bewoner van het pand is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* JEUGDIGE BEROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OUD CHARLOIS- Politiemensen hielden donderdagmiddag een verdachte aan voor straatroof. De 14-jarige Rotterdammer had even daarvoor op het Shulpplein een 13-jarige jongen uit Rhoon met geweld beroofd van zijn mobiele telefoon. Toen de politie een onderzoek in de omgeving instelde, kwam de verdachte aanfietsen op de Zuidhoek. Op basis van signalement werd hij aangehouden en ter insluiting overgebracht naar een politiebureau. Zijn moeder werd in kennis gesteld.


* FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft drie fietsendieven aangehouden. Surveillerende agenten zagen vrijdagmorgen rond kwart voor vier drie jongens lopen, waarvan er één fiets bij zich droeg die nog op slot stond. Na verhoor bleek dat ze de fiets hadden gestolen op het Marconiplein. Agenten namen daarop de Schiedammers in de leeftijd van 19, 20 en 21 jaar mee naar een politiebureau waar ze ingesloten werden voor nader onderzoek.

Uitgave donderdag 19 april

* POLITIE ARRESTEERT FAMILIELEDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Politiepersoneel van het district Oost arresteerde woensdagavond een 38-jarige moeder, de vader en de 17-jarige broer van een 15-jarig meisje uit Rotterdam. Zij worden ervan verdacht het slachtoffertje te hebben mishandeld na een onenigheid. Dit gebeurde in hun woning aan de Sophiakade. Het meisje liep tijdens de mishandeling diverse verwondingen op. Gealarmeerd politiepersoneel hield de verdachten aan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten. De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in.


* VERDACHTE HUISELIJK GEWELD
Politiemensen van het district Noord hebben woensdagavond een 55-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Een 19-jarige dochter meldde de mishandeling, waarop de politie, na overleg met de officier van justitie, de verdachte in een woning aan de Tochtstraat arresteerde. Daar het vermoeden bestond dat hij in het bezit was van een vuurwapen is er met toestemming van de bewoner een nader onderzoek ingesteld. In de slaapkamer werd inderdaad een vuurwapen gevonden en in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en
* POLITIE HOUDT JEUGDIGE INBREKER AAN
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden pakten woensdagmiddag een 12-jarige jongen uit Rotterdam in de kraag na een inbraak in een woning aan de Rietkreek. Een getuige meldde rond twee uur dat een jongen via het dakraam de woning was binnengegaan. Direct stelde politiepersoneel een onderzoek in en trof de jeugdige verdachte in de woning aan. Hij had onder meer een spelcomputer klaargezet om mee te nemen. De 12-jarige jongen werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.


* ANPR VERKEERSCONTROLE
De politie van het district Noord heeft woensdag, samen met de Douane en Gemeente- en Rijksbelastingdienst, een ANPR-controle gehouden op de Bergweg. In totaal zijn er 3534 voertuigen gescand en dit leverde 178 hits op. De politie heeft ruim 5000 euro geind aan openstaande boetes. Verder zijn er drie mensen aangehouden voor achtereenvolgens diefstal, belemmering en rijden met een ongeldig rijbewijs. Daarnaast zijn er een aantal bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen. De Gemeentebelasting inde ruim 9000 euro en legde beslag voor een bedrag van 8600 euro. De Rijksbelastingen ontving ruim 12000 euro en legde beslag voor een bedrag van 26000 euro. Daarnaast zijn er vijf voertuigen in beslag genomen. De Douane heeft een naheffing opgelegd, in verband met de BPM, van ongeveer 2400 euro.


* MINDERJARIGE VERDACHTE BEROVING AANGEHOUDEN

Politiemensen van het district Waterweg-Noord arresteerden woensdagavond een 14-jarige jongen uit Rotterdam na een beroving op de Kromme Zandweg. Omstreeks zes uur beroofde een groepje jongeren een 8-jarig jongetje uit Rotterdam van zijn fiets. Surveillerend politiepersoneel werd door de vader van het slachtoffertje aangesproken en stelde direct een onderzoek in. Op de Kerkwervesingel werd de verdachte aangehouden. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* MAN GEWOND NA STEEKPARTIJ; VERDACHTE IS BEKEND BIJ POLITIE

De recherche van het district Feijenoord-Ridderster is een onderzoek gestart naar de verblijfplaats van de verdachte van een steekpartij die woensdagmiddag op de Pliniusstraat plaatsvond. Een 27-jarige Rotterdammer kreeg omstreeks half vier op straat onenigheid met een aantal jongens. Eén van de jongens stak hierbij het slachtoffer neer. Hij raakte zwaar gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachten gingen er na de steekpartij vandoor en werden, na een uitgebreid onderzoek in de omgeving, niet meer aangehouden. De recherche heeft inmiddels wel de identiteit van de verdachte achterhaald.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Het Hennepteam Rotterdam heeft woensdagmiddag een hennepkwekerij aan de Zestienhovensekade ontmanteld. De kwekerij bevond zich in een bedrijfspand met diverse loodsen, waarin de kwekerij was gevestigd. In totaal zijn er ongeveer 6000 planten gevonden en in beslag genomen. De stroom werd vermoedelijk illegaal verkregen. De politie hield in de kwekerij een 36-jarige man uit Den Haag in verband met betrokkenheid. De recherche stelt een nader onderzoek in naar overige verdachten. Door brandgevaar, gevaar voor lekkage en vaak een aanzuigende werking op andere vormen van criminaliteit, vormen de illegale kwekerijen een gevaar voor de omgeving. De gemeente Rotterdam en de politie treedt daarom hard op tegen illegale hennepkwekerijen. In 2005 werd een speciaal hennepteam in het leven geroepen om illegale kwekerijen op te sporen en te ontmantelen. Behalve strafrechterlijk wordt hierbij indien mogelijk bestuursrechterlijk opgetreden. Dankzij deze aanpak rolt de gemeente Rotterdam gemiddeld 600 illegale hennepkwekerijen per jaar op. Hierbij werkt het hennepteam nauw samen met het openbaar ministerie, Roteb, de landelijke en de gemeentelijke Belastingdienst en Eneco Netbeheer.