Politie Groningen

Vrijdag 20 april 2007

Provincie Groningen, 20-04-2007

Groningen: drugsdeal kost geld

Een drugsdeal donderdagmiddag in de Kreupelstraat in Groningen kostte één van de betrokkenen in dubbel opzicht geld. Twee mannen, 22 en 43 jaar, beiden uit Groningen, werden door agenten betrapt tijdens een overdracht. Bij de 22-jarige werden een zakje met vermoedelijk heroïne en een aantal pillen methadon aangetroffen. De drugs werden in beslag genomen. De politiesystemen maakten duidelijk dat de man ook nog een tiental boetes voor andere zaken moest betalen. De ruim 900,00 die daarvoor stonden, werden op tafel gelegd. Nadat vanwege het drugsbezit een nieuw proces verbaal was opgemaakt, werd de man op vrije voeten gesteld.

Groningen: pepperspray voor amokmaker

Er kwam donderdagavond pepperspray aan te pas om een 44-jarige man uit Drachten aan te kunnen houden. De man had tijdens een ruzie met een familielid aan de Grevingaheerd in een portiek enkele deuren en een brandblusser vernield. Toen de politie arriveerde, keerde de agressie zich tegen de agenten. Ondanks de pepperspray bleef de man ook tijdens de rit naar het politiebureau agressief. Hij is ingesloten.

Groningen: vals adres helpt niet

Een 27-jarige man had zich vrijdagochtend in alle vroegte beter onder een andere valse naam kunnen presenteren, toen hij na een vechtpartij in de Poelestraat was aangehouden. De man liet de agenten een ponskaartje zien met daarop een naam. Bij nader onderzoek bleek dat deze persoon in een straat in Assen zou hebben gewoond. Wat de verdachte niet wist, was dat een van de agenten tegenover hem toevallig ook jarenlang in die straat had gewoond. En daardoor wist dat de opgegeven persoon een geheel andere is. De arrestant kwam daarna met een nieuwe naam op de proppen. Nog niet bekend is of deze wel klopt.

Groningen: overval op supermarkt

Een supermarkt aan de Van Ruysdaelstraat in Groningen is vrijdagochtend vroeg overvallen. Een leverancier werd iets voor zeven uur bij de zaak opgewacht door een drietal overvallers. Hij werd in bedwang gehouden waarna enkele overvallers de winkel binnen drongen. De daders, drie in het donker geklede jongemannen, gingen er rennend vandoor richting de Paulus Potterstraat en verdwenen bij het spoor uit het zicht. Het is nog niet bekend hoe groot de buit is. De politie houdt onder meer een buurtonderzoek.

Sappemeer: 21-jarige automobilist moet rijbewijs inleveren

Een 21-jarige man uit Delfzijl raasde donderdagmiddag met hoge snelheid over de A7. Over een afstand van 4 km constateerde de politie een gemiddelde snelheid van 174 km/uur. De Delfzijlster moet voorlopig zijn rijbewijs missen.

Grijpskerk: 69 bekeuringen bij verkeerscontrole

Bij een grootschalige verkeerscontrole op de N355 in Grijpskerk zijn donderdagmiddag 69 automobilisten bekeurd. In totaal werden 661 voertuigen gecontroleerd. De helft van het aantal overtredingen betrof het niet kunnen tonen van een (geldig) rijbewijs en/of kentekenbewijs. De rest van de overtredingen liepen uiteen van het niet dragen van een gordel tot het niet nemen van de verplichte rust door
vrachtwagenchauffeurs. Drie voertuigen werden in beslag genomen, omdat deze onverzekerd waren.
Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Delfzijl, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 109, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ten Boer, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1755, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Noordwolde, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 2069, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 132 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Ter Apel, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 356, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Veendam, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 3993, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 439, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.