Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt doorgereden automobilist

Publicatiedatum: 20-4-2007 11:17:22

VOORTHUIZEN De politie van Voorthuizen is op zoek naar een nog onbekende automobilist die afgelopen woensdag op de Hoofdstraat een fietser heeft aangereden. De fietser, een dertienjarig meisje uit Voorthuizen, raakte daarbij gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Het slachtoffer meldde zich donderdagochtend bij de politie voor het doen van aangifte. Volgens haar verklaring reed ze rond kwart voor drie over de Evertsenlaan en wilde de Hoofdstraat oversteken om de Noordersingel op te kunnen rijden. Twee automobilisten op de Hoofdstraat stopten en zouden naar het meisje gewenkt hebben dat ze over kon steken. Toen de Voorthuizense vervolgens de kruising op reed zou een van de automobilisten alsnog zijn opgetrokken waarna de fietsster werd aangereden. De bestuurder zou slechts even gestopt zijn en via zijn geopende portierraam gezegd hebben dat hij haast had. Daarna reed de automobilist door zonder zich bekend te maken. De politie is nu op zoek naar deze automobilist en roept hem op zich te melden. Ook getuigen, die het ongeval hebben zien gebeuren worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (07-061406)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barneveldse gewond na val van fiets

Publicatiedatum: 20-4-2007 11:15:51

BARNEVELD - Een vrouw uit Barneveld is donderdagochtend gewond geraakt na een val van haar fiets op de kruising van de Lorsweg met de Schoutenstraat in haar woonplaats. Het slachtoffer is met een vermoedelijk gebroken arm naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde even voor het middaguur toen haar vijfjarige met haar fiets tegen haar aankwam waarna de Barneveldse kwam te vallen. Familie ontfermde zich over het meisje. Van de politie kreeg het kind een beertje voor de schrik.
(07-061461)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Veenendalers aangehouden wegens verduistering

Publicatiedatum: 20-4-2007 11:15:14

EDE - Twee Veenendalers van 17 en 21 jaar zijn door de Edese politie aangehouden op verdenking van het bestelen van hun werkgever, een bedrijf in Ede. De twee zouden goederen uit het bedrijf van hun werkgever hebben gestolen. De zaak kwam donderdag aan het licht na onderzoek van het bedrijf zelf. De 17-jarige werd op aanwijzen van de bedrijfsbeveiliging in het bedrijf door de politie aangehouden. Nader onderzoek leerde dat de 21-jarige man er ook mee te maken had. Hij werd vrijdagochtend vroeg in het bedrijf aangehouden. De twee zijn voor onderzoek in verzekering gesteld.
(07-61692)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Heelsumer aangehouden na doorrijden na ongeval

Publicatiedatum: 20-4-2007 11:14:12

RENKUM - De Renkumse politie heeft donderdagmiddag een 64-jarige Heelsumer aangehouden die ervan verdacht te zijn doorgereden na een aanrijding. De man zou met zijn auto met aanhanger op het gemeentelijke vuilaanbiedstation aan de Veentjesbrug in zijn woonplaats schade hebben veroorzaakt aan de auto van een 60-jarige Renkumse. Na het voorval waarschuwde de vrouw de politie die de man even later nog in de buurt aantrof. De Heelsumer moest mee naar het politiebureau waarna hij na het afleggen van een verklaring weer naar huis mocht. Volgens de Heelsumer zou de Renkumse hem onheus bejegend hebben bij het voorval, waarna hij besloot door te rijden. De politie maakt proces-verbaal op.
(07-061546)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na mishandeling bij ruzie over honden
Publicatiedatum: 20-4-2007 11:13:01

DOORWERTH - Een ruzie over twee honden is donderdagavond in Doorwerth zo hoog opgelopen dat twee mannen op vuist gingen. De politie heeft een 53-jarige Doorwerther aangehouden op verdenking van mishandeling. Het slachtoffer, een 36-jarige plaatsgenoot, had als gevolg van de schermutseling een gebroken neus opgelopen. De ruzie zou ontstaan zijn nadat de honden van beide betrokkenen elkaar zouden hebben aangevallen tijdens het uitlaten. Door de politie was al eerder die dag bemiddeld. Later op de avond zou er toch weer een confrontatie hebben plaatsgevonden waarbij de 53-jarige het slachtoffer zou hebben geslagen. De aangehouden Doorwerther is in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.
(07-061811)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---