Gemeente Assen


Actueel

Buurtbewoners tevreden over aanpak overlast Kommarin

Assen, 19 april 2007

De 25 buurtbewoners die 18 april aanwezig waren op de informatieavond van Kommarin in de Groningerstraat toonden zich tevreden over de afname van de overlast. Het afgelopen half jaar is duidelijk sprake van een verbetering. Vertegenwoordigers van Kommarin, politie en gemeente hebben toegezegd verdere maatregelen te nemen om de nog bestaande overlast verder terug te dringen.

Om de overlast aan de achterkant en zijkant van het gebouw tegen te gaan wordt in de toekomst een hek naast het gebouw gezet. De gemeente bereidt een verandering voor van de Algemene Plaatselijke Verordening om het bedelen in de stad tegen te gaan. Buurtbewoners en vooral eigenaren van de restaurants, hebben regelmatig last van een paar bedelaars die geld vragen voor de nachtopvang.

Voor bezoekers van de Kommarin wil Verslavingszorg Noord Nederland samen met SW Plan Support leerwerktrajecten en dagbesteding gaan opzetten. Zo blijven de bezoekers niet rondhangen maar gaan wat nuttigs doen. Dit is positief voor de buurt en voor de bezoekers zelf.

Tijdens de bijeenkomst op 18 april is de afspraak gemaakt om het regelmatige overleg met de buurt voort te zetten. De volgende afspraak vindt plaats in september. Kommarin is een samenwerkingsverband van RIBW, GGZ Drenthe en Verslavingszorg Noord Nederland.