Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 20-04-2007

Rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN - Omdat een automobilist beduidend te diep in het glaasje had gekeken, raakte hij in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 april zijn rijbewijs kwijt.

Rond 01.45 uur controleerden politiemensen een 33-jarige automobilist uit Soest op de Wijkerslootweg. Hij blies een F (fail), hetgeen betekent dat hij beduidend te veel alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 645 ug/l, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Jeugdige winkeldiefjes

NIEUWEGEIN - Op donderdag 19 april werden drie meisjes aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 16.55 uur zag een personeelslid van een winkel aan de Passage dat drie meisjes meerdere tandenborstels in een tas deden. Vervolgens wilden zij zonder te betalen de winkel verlaten. Het drietal, twee meisjes van 11 jaar en één van 14 jaar, allen uit Nieuwegein, werd door het personeelslid aangehouden.

De verdachten werden overgedragen aan de politie. Daarbij bleek dat zij ook nog kleding bij zich hadden, die bij een andere winkel aan de Passage was gestolen. De gestolen spullen zijn terug gegaan naar de winkel.

Gestolen auto

NIEUWEGEIN - Op donderdag 19 april werden twee verdachten aangehouden omdat zij in een gestolen auto reden.

Rond 13.10 uur controleerde een motoragent een auto op de Noordstedeweg. Zowel de bestuurder als de bijrijder stapten uit de auto en zetten het vervolgens op een lopen. De agent ging achter hen aan, eerst met de motor, maar vervolgens te voet. Hij wist de bijrijder van de auto, een 16-jarige jongen uit Nieuwegein, aan te houden.

De auto werd in beslag genomen. Het voertuig bleek van diefstal afkomstig te zijn. De ontkomen verdachte koos in de wetenschap dat zijn maatje was aangehouden waarschijnlijk eieren voor zijn geld; hij meldde zich rond 14.00 uur op het politiebureau en werd aangehouden. Ook deze verdachte, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, werd in het politiebureau ingesloten. De politie zet het onderzoek naar de twee verdachten en de autodiefstal voort.

Bromfietser gewond

HOUTEN - Een 16-jarige bromfietser uit Boskoop raakte op donderdag 19 april gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 10.10 uur reed een 49-jarige automobilist uit Harmelen vanuit de uitrit van een bedrijf de Utrechtseweg op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de 16-jarige bromfietser uit Boskoop, met een aanrijding tot gevolg. De Boskoper werd met vermoedelijk een hersenschudding per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Meerdere getuigen verklaarden dat de bromfiets te hard reed. Door de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse een onderzoek ingesteld en de bromfiets is voor nader technisch onderzoek ingenomen.