Gemeente Leeuwarden

Internationale aandacht voor de Groene Long van Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (20-04-2007) Een internationale groep van 30 studenten buigt zich deze week over de ontwikkelingsvisie van de gemeente Leeuwarden over het Potmarge gebied.
De studenten, afkomstig uit Finland, Hongarije, Slovenië, Zwitserland en Nederland, werken plannen uit en komen met voorstellen voor bijvoorbeeld woningbouw, verkeersontsluiting en markante objecten die in het gebied geplaatst kunnen worden.

Het project begon op vrijdag 13 april met een grondige voorbereiding door diverse teambuildingsactiviteiten en een introductie op het onderwerp, waarna het gebied werd bezocht. Op maandag 16 april werden de studenten door wethouder Marga Waanders welkom geheten en konden de studenten na diverse inleidende presentaties aan de slag om een inspirerend plan klaar te krijgen.

De studententeams presenteren op vrijdag 20 april a.s. hun plan voor een deskundige jury, bestaande uit de heer G. Hendriksma van de gemeente Leeuwarden en mevrouw K. Brouwer van Van Hall-Larenstein. De beste groep mag een prijs in ontvangst nemen.

De belangrijkste doelstelling bij ieder project is om te komen tot een dubbele integratie; die van nationaliteiten en van vakdisciplines. Dit project is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Leeuwarden, Bouwbedrijf Van Wijnen en Van Hall-Larenstein en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.