Gemeente Putten

Câmpia Turzii en Turda

Collegevorming in Putten afgerond (20-04-2007)
---

Putten, 20 april 2007

De formateur van de collegeonderhandelingen, de heer H.E. van Beek, maakt bekend dat de ChristenUnie, het CDA, de SGP en de VVD tot een coalitieakkoord zijn gekomen. De bereikte overeenstemming is op een vlotte en constructieve manier tot stand gekomen.

Naar de opvatting van de coalitiepartijen kan een college van burgemeester en wethouders bestaan uit de hierna te noemen personen met de daarbij aangegeven tijdsbestedingsnorm en de door hen te beheren portefeuilles.

Mr. B.J. van Putten, burgemeester

openbare orde en veiligheid, bestuurlijke beleidscoördinatie, personeel en organisatie, burgerij, internationale betrekkingen, burgerjaarverslag, representatie, voorlichting.

De heer A. Kleijer (ChristenUnie), 2^e loco-burgemeester voor 100%

openbare werken (incl. verkeer), grondzaken, sport, intergemeentelijke samenwerking (RNV), regionale vuilverwerking (ReVu).

De heer F.W. Fabriek (CDA), 1^e loco-burgemeester voor 100%

welzijn (Wet maatschappelijke ondersteuning, sociale zaken, sociale werkvoorziening, specifiek welzijn, volksgezondheid, jeugd- en gezinsbeleid), cultuur, economische zaken (incl. marktzaken), onder­ wijs, monumenten, volkshuisvesting (uitvoering), project Bijsteren, project handhaving permanente bewoning.

De heer N. Gerritsen (SGP), 3^e loco-burgemeester voor 100%

financiën, ruimtelijke ordening, bouwen, volkshuisvesting (beleid).

De heer B. Siksma (VVD), 4^e loco-burgemeester voor 80%

project verslavingszorg en -preventie, automatisering, recreatie en toerisme, water, milieu, handhaving.

De partijen die dit coalitieakkoord hebben geformuleerd, verwachten de komende zittingsperiode op een constructieve en collegiale wijze te kunnen samenwerken.

De benoeming van de wethouders en de aanverwante onderwerpen komen in de extra openbare raadsvergadering van 26 april 2007, te beginnen om 19.30 uur, aan de orde.