Persberichten Eemland zuid, 12.20 uur

Utrecht, 20-04-2007

Autokraak

AMERSFOORT Op donderdag 19 april werden twee jongemannen aangehouden op verdenking van het plegen van een autokraak.

Rond 11.15 uur surveilleerden agenten op de Utrechtseweg. Daar zagen zij dat een auto met daarin twee mannen luid toeterend naar hen toe kwam rijden. De agenten stopten en het tweetal vertelde dat zij zojuist hadden gezien dat twee jongens op de Utrechtseweg in een auto hadden ingebroken.

Op de Utrechtseweg was een auto opengebroken en was het navigatiesysteem uit de auto gestolen. De 42-jarige Amersfoortse eigenaresse deed aangifte van de autokraak.

Aan de hand van de signalementen keken de agenten naar de verdachten uit. Zij zagen het tweetal op de Appelweg fietsen. Beiden gingen ervandoor. De agenten wisten een van hen klem te rijden, waarbij hij ten val kwam. Vervolgens werd de verdachte, een 15-jarige jongen uit Amersfoort, in de boeien geslagen. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Bij verder onderzoek in de omgeving werd een tweede verdachte, een 22-jarige jongeman uit Amersfoort, op de Kersenbaan aangehouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Daar niet hard was te maken dat de tweede verdachte bij de autokraak betrokken was geweest, werd hij in de loop van de middag in vrijheid gesteld. De 15-jarige jongen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Verkeersongeval

AMERSFOORT - Donderdagavond 19 april heeft rond 18.00 uur een aanrijding tussen een scooter en een stadsbus plaatsgevonden op de Paladijnenweg. De 38-jarige scooterrijder uit Leusden is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de scooter ingenomen voor technisch onderzoek.

Snorfietsdieven aangehouden

AMERSFOORT - Donderdagavond 19 april kreeg de politie melding dat twee jongens met een snorfiets aan het slepen waren op de Bosweg. De politie trof op de Dorresteinseweg twee Amersfoortse jongens, van 16 en 17 jaar, aan bij een snorfiets in de bosjes. De snorfiets bleek gestolen te zijn en één van de twee jongens had een vervalst vervoerbewijs bij zich. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De snorfiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.