Politie Gelderland-Zuid


Jongens veroorzaken ongeval met bromfiets


Tiel, 20-04-2007 * Surveillerende agenten reden donderdagavond om 20.00 uur in het winkelcentrum Rauwenhof in Tiel. Zij zagen op het fietspad een bromfiets rijden zonder kenteken. De bestuurder en bijrijder zagen er erg jong uit. Agenten reden om het winkelcentrum heen om de bestuurder staande te kunnen houden. Toen zij dat deden zagen zij dat de bromfietser een aanrijding had veroorzaakt op de kruising van de Wilhelmina Druckerstaat met de Mathilde Wibautstraat. De bromfiets lag er nog, maar de bestuurder en bijrijder waren spoorloos.


Getuigen verklaarden dat de bromfiets die over de Mathilde Wibautstraat reed geen voorrang verleende aan een 77-jarige bestuurder van een auto. Hierdoor ontstond een aanrijding met alleen materiële schade.


Na hulp van een getuige kon de 14-jarige bestuurder uit Tiel even later thuis aangehouden worden, net als de 15-jarige bijrijder uit Tiel. De bestuurder was geen 16 jaar en had dus geen bromfietscertificaat. Hij reed op een onverzekerde bromfiets. De bromfiets was technisch niet in goede staat. Deze is dan ook in beslag genomen. Beiden hadden de plaats ongeval verlaten zonder hun identiteit kenbaar te maken. De jongens zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. (02)