Persberichten Eemland noord, 12.50 uur

Utrecht, 20-04-2007

Verkeerscontroles

SOEST De politie heeft donderdagmiddag 19 april tussen 16.00 en 17.00 uur verschillende verkeerscontroles gehouden in Soest. Op de Peter van den Breemerweg controleerde de politie bij een gesloten verklaring. Drie personen negeerden deze en kregen een boete. Bij controle op de Molenstraat kregen zes automobilisten een bekeuring. Vijf vanwege het niet dragen van de autogordel, één vanwege een verkeerd kenteken op een aanhanger. Op de Koninginnelaan heeft de politie s avonds gecontroleerd op parkeren waar een parkeerverbod geldt. Twee automobilisten kregen hiervoor een waarschuwing.

Alcoholcontrole

BAARN Donderdagavond 19 april heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Drakenburgerweg. Een 42-jarige automobilist uit Baarn bleek rond 19.00 uur teveel alcohol in zijn bloed te hebben en moest mee naar het politiebureau. Daar blies hij 315 ug/l. De man kreeg proces verbaal vanwege het rijden onder invloed en voor het feit dat hij een rij-ontzegging had.

Verkeerscontrole
BUNSCHOTENSPAKENBURG De politie heeft donderdagmiddag 19 april een verkeerscontrole gehouden op de Amersfoortseweg en De Kronkels. De politie lette vooral op brom- en snorfietsen en het gebruik van alcohol in het verkeer en zette hiervoor motorrijders in. De politie heeft 60 brom- en snorfietsers en diverse automobilisten gecontroleerd. Twintig brom- of snorfietsen waren niet in orde. In totaal zijn 41 bekeuringen uitgedeeld, voor onder andere het niet kunnen tonen van een rij- of kentekenbewijs, slechte remmen, gladde banden en het niet dragen van een helm.