Persberichten Heuvelrug, 12.45 uur

Utrecht, 20-04-2007

Brutale automobilist aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de provinciale weg hield de politie donderdag een snelheidscontrole. Tijdens deze controle reed een 43-jarige automobilist uit Leersum voorbij. Hij claxonneerde en stak vervolgens zijn middelvinger op richting de agenten. De man parkeerde verderop zijn auto, waarna hij werd aangehouden voor belediging. Daarnaast bleek dat op het dashboard een broodmes lag. Deze werd in beslag genomen.

Controle op alcohol

RENSWOUDE Op verschillende punten in Renswoude hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een controle op alcoholgebruik. Daarbij is een twaalftal blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders had teveel gedronken.

Dronken snorfietsbestuurder

AMERONGEN Op de Rijksstraatweg viel vrijdag rond 02.50 uur het rijgedrag van een 19-jarige snorfietser uit Leersum op. De man haalde vervolgens rare capriolen uit om aan de agenten te ontkomen. Na zijn staande houding volgde nog blaastest, waaruit 270 ug/l naar voren kwam. Dit leverde een rijverbod van 3 uur op.

Getuigen van bedreiging gezocht

VEENENDAAL Op dinsdagavond 17 april omstreeks 20.40 uur werd een 16-jarige jongen op de Polderweg bedreigd met een mes. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 20.40 uur reed de 16-jarige jongen uit Veenendaal over de polderweg. Hij kwam vanaf de Rondweg Oost en reed in de richting van de Spitsbergenweg. Een groep van vier jongens kwam lopend vanuit de richting van de nieuwbouw en liep via een bruggetje de Polderweg op. Toen de jongen op de fiets gepasseerd was ging de groep achter hem aan en dwong hem te stoppen. Het slachtoffer werd vervolgens bedreigd met een mes. Eén van de daders was blank. De andere drie jongens hadden een lichtgetinte huidskleur en stonden er omheen. Alle vier zijn tussen de 14 en 16 jaar oud. Na de bedreiging is het slachtoffer snel verder gefietst. Uit verklaringen van het slachtoffer blijkt dat verschillende voorbijgangers het incident mogelijk hebben gezien. De politie is op zoek naar deze getuigen en verzoekt hen contact op te nemen met de politie in Veenendaal via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).