Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Man verdacht van verduistering

Zutphen, 20-04-2007 o De politie waarschuwt garagehouders voor een man die een proefrit wil maken en vervolgens de auto niet meer terug brengt. De man heeft een door hem in Zutphen verduisterde Landrover bij een dealer in Nieuw-Buinen achtergelaten. De politie wil middels dit bericht de autobranche waarschuwen.

De politie Zutphen nam begin deze maand een aangifte van verduistering op. Een kalende man had bij een garagebedrijf een Landrover voor een proefrit meegekregen en bracht deze niet meer terug. De bewuste auto werd later bij een dealer in Nieuw-Buinen achtergelaten waar de man met een andere auto een proefrit ging maken en het proces zich herhaalde.

Inmiddels wordt de man ervan verdacht dat hij bij bedrijven in Purmerend (2x), Zutphen en Nieuw-Buinen en in Den Helder deze handelingen heeft verricht. Voorafgaand aan de proefrit legitimeert hij zich met zijn rijbewijs, waarvan meestal een kopie wordt gemaakt.

Ook komt het voor dat hij een nieuwe auto bestelt en tijdelijk een leenauto van de garage mag gebruiken. De man komt zeer betrouwbaar over en geeft adressen en telefoonnummers op die niet bestaan of niet meer door hem gebruikt worden. De man is 1.80 lang en heeft een gezet postuur met een bol hoofd, bolle wangen en zoals gezegd een kalend hoofd. Soms laat hij zijn snor staan.

De laatste auto waarvan bekend is, dat hij deze heeft meegekregen, is een Kia Sorento, gekentekend 20-RD-LK. De man wist deze verleden week donderdag in Den Helder los te praten. Inmiddels zijn via de Nederlandse Dealer Associatie (Bovag) de aangesloten dealers gewaarschuwd voor de oplichter.