Gemeente Schouwen-Duiveland


Datum

vrijdag 20 april 2007.

H. Uil (0111-452317)

ALLE AANVRAGERS KRIJGEN BIJDRAGE UIT FONDS VAN KAZERNERING

De zes organisaties die een aanvraag bij het Fonds van Kazernering (Zierikzee) hebben ingediend, krijgen een bijdrage. Daarmee schrijft de commissie van beheer van dit fonds geschiedenis. Nooit eerder zijn alle aanvragen gehonoreerd. In totaal is dit jaar EUR 963 euro verdeeld. Deze bijdragen zijn bedoeld voor eenmalige sociaal-culturele activiteiten in Zierikzee of voor dergelijke activiteiten die in ieder geval gericht zijn op Zierikzeëenaren.
Een breed scala aan activiteiten krijgt dit jaar een tegemoetkoming uit dit fonds.

* De Jeugd Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland krijgt 200 euro toegewezen voor het uitgeven van een speciale editie van zijn blad Dwergstern in het kader van het 50-jarig bestaan.
* De ouderraad van de Jan Wouter van den Doelschool krijgt eveneens 200 euro voor nieuwe musicalkleding en een podium.
* De CJV Samen Verder ontvangt EUR 133 voor de aanschaf van spelletjes.

* Voor de Stichting Kledingbeurs wordt EUR 110 beschikbaar gesteld voor de aanschaf van materialen.

* Honderdtwintig euro is toegekend aan de Plaatselijke commissie van de Stichting Oude Zeeuwse Kerken. Dit bedrag wordt gebruikt voor de aankoop van een koffiezetapparaat voor groepen in de Nieuwe Kerk.

* Tenslotte de Werkgroep Buxtehude Festival Zeeland. Deze werkgroep krijgt EUR 200 op haar rekening voor het huren van de Gereformeerde kerk In dit kerkgebouw wordt een concours in het kader van dit festival gehouden. Het Buxtehude festival gaat zaterdagmiddag 28 april van start in de Nieuwe Kerk.

Het Fonds van Kazernering dateert uit de Franse tijd toen troepen moesten worden ingekwartierd in Zierikzee. Daarvoor werden onder meer kazernes ingericht. Nu worden uit de renteopbrengsten bedragen beschikbaar gesteld voor sociaal-culturele doeleinden.