Het Nederlandse Rode Kruis

20 april 2007
Rode Kruis stuurt studenten naar cursus humanitair oorlogsrecht

De verspreiding van het humanitair oorlogsrecht is van oudsher één van de kerntaken van het Rode Kruis. Studenten zijn hierbij een belangrijke doelgroep. De Sectie Humanitair Oorlogsrecht heeft daarom een stageprogramma voor studenten internationaal recht. Ook biedt het Rode Kruis studenten de kans om deel te nemen aan cursussen over het oorlogsrecht in Polen en Zwitserland. Het Nederlandse Rode Kruis betaalt voor twee studenten de kosten van deelname aan de cursus.

Warschau
Het ICRC organiseert jaarlijks één Engelstalige cursus in Warschau, Polen. In 2007 wordt deze cursus gehouden van 2 tot 12 juli. De Franstalige cursus wordt beurtelings in Zwitserland, België of Frankrijk gehouden. Dit jaar vindt deze cursus in Modane (Frankrijk) plaats van 3 tot 12 september. Aanmelden voor de Engelstalige cursus kan vanaf heden tot en met 19 mei.

Wie kunnen deelnemen?
De cursus is bedoeld voor studenten in de eindfase van hun studie en voor anderen die aantoonbaar interesse hebben in het humanitair oorlogsrecht. Dat kunnen studenten internationaal recht zijn, maar ook anderen. Het Nederlandse Rode Kruis maakt een selectie uit de kandidaten en biedt die aan bij het ICRC. Het ICRC wijst vervolgens de cursusplaatsen toe aan de kandidaat van hun keuze.

Opgeven?
Heb je interesse om deel te nemen aan de Engelstalige cursus, vraag dan het inschrijfformulier aan (rbartels@redcross.nl) en stuur dit met een brief met motivatie en CV naar:

Nederlandse Rode Kruis
Afdeling Humanitair Oorlogsrecht
Leeghwaterplein 27
Postbus 28120
2502 KC Den Haag

of per e-mail aan rbartels@redcross.nl.

Meer informatie vindt u op de website van ICRC.