Nederlandse Politiebond


Tijdelijke landelijke reisregeling en aspiranten

Uit de vragen die hierover binnenkomen bij de NPB-afdeling 'Individuele Belangenbehartiging' kan worden afgeleid dat er onduidelijkheid bestaat over de toepassing van de tijdelijke landelijke reisregeling bij aspiranten.

In overleg met de politievakorganisaties die het Akkoord hebben ondertekend is voor het jaar 2007 besloten om een tijdelijke landelijke reisregeling in te voeren waarbij een deel van de afspraken van het Akkoord wordt gerealiseerd. Dit betreft het onderdeel van woon-werkverkeer met eigen vervoer en de daarvoor afgesproken vergoeding van 0,18 per kilometer met een maximum van per dienst 200 km (heen en terug) en een eigen bijdrage van 2,50 per dienst danwel het in het korps bestaande (oudere) vervoersplan. De keuze ligt geheel bij de politieambtenaar die kan uitrekenen wat voor hem of haar het voordeligst is.

De tijdelijke landelijke regeling -zoals hierboven beschreven- geldt voor iedere politieambtenaar en dus ook voor aspiranten.

Gepubliceerd op 20 april 2007 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2007.