Gemeente Etten-Leur

Gemeente heeft bijstandswebsite voor inwoners gelanceerd

Zie ook


* Link naar www.ettenleur.rechtopbijstand.nl

Gemeente heeft bijstandswebsite voor inwoners gelanceerd

De gemeente Etten-Leur heeft op 20 april jl. een bijstandswebsite voor haar inwoners gelanceerd. Als één van de eerste gemeenten in Nederland heeft Etten-Leur die dag de site www.ettenleur.rechtopbijstand.nl in de lucht gebracht en daar is allerlei informatie op te vinden over de Wet werk en bijstand (Wwb).

De rechtopbijstandsite is onderverdeeld in 3 sites: algemenebijstand.nl, bijzonderebijstand.nl en
langdurigheidstoeslag.nl. Op de sites worden antwoorden gegeven op allerlei vragen over de Wet werk en bijstand (WWB). Actuele teksten bieden inzicht in zowel landelijke als gemeentelijke regels. Nieuwsberichten informeren over de laatste ontwikkelingen.

Met deze actieve voorlichting over Sociale Zaken draagt de gemeente Etten-Leur bij aan informatieoverdracht over de mogelijkheden van inkomensondersteuning en de daarbij behorende rechten en plichten.

Algemene bijstand is een maandelijkse uitkering voor de kosten van levensonderhoud. Zij is bedoeld voor mensen met geen of een laag inkomen en die geen of een laag eigen vermogen hebben. Het streven is om mensen met een bijstandsuitkering zo snel mogelijk aan het werk te hebben. Op deze site is onder andere uitgebreide informatie te vinden over voorwaarden, bijstand in speciale situaties, verplichtingen, heffingskortingen en doelgroepen.

Bijzondere bijstand is een vergoeding voor extra of hoge kosten aan mensen die deze kosten niet zelf kunnen betalen. Soms kunnen zij ook een beroep doen op het gemeentelijk minimabeleid. Op deze site is onder andere informatie te vinden over diverse kostensoorten, overige voorzieningen en betalingen. Tevens is de digitale versie van de bijzondere bijstandsgids van de gemeente Etten-Leur hierop beschikbaar.

Langdurigheidstoeslag is een eenmalige uitkering voor mensen die al meer dan 5 jaar van een laag inkomen moeten rondkomen. Op deze site treft men informatie aan over onder meer de hoogte van de uitkering, de rechten en de plichten en aanvraagprocedures.

Regelmatig worden er landelijke nieuwsberichten geplaatst, maar ook lokale nieuwsberichten zijn op de sites terug te vinden. De wetsteksten zijn vermeld en er is informatie terug te vinden over de Cliëntenraad. Tevens heeft men de mogelijkheid om zich op de gratis nieuwsbrief te abonneren.

De bijstandswebsite kunt u hierboven bij "zie ook" openen en bij Links & verder vindt u bij Overheid een link naar deze site. Maar ook onder Loket & product vindt u bij diverse teksten een directe verwijzing naar www.ettenleur.rechtopbijstand.nl

Week in...week uit
Klik & Bestel
De Banakker
Nieuw op deze site

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl