Reisverzekering voor hond en kat

20.04.2007 / 13:35 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Petplan nederland b.v.

Petplan nederland b.v.

Petplan, de zorgverzekeraar voor hond en kat introduceert een reisverzekering. Steeds meer mensen nemen hun huisdier mee op vakantie naar het buitenland wat resulteert in een grotere vraag naar vergoeding van diergeneeskundige kosten wanneer hond of kat ziek wordt over de landsgrenzen heen, aldus algemeen directeur Nico Schuurbiers. De laatste jaren neemt het aantal huisdieren in ons land aanzienlijk toe. De vergrijzing en individualisering van de samenleving ligt hier deels aan ten grondslag. Inmiddels houden 2.8 miljoen huishoudens gezamenlijk 5.3 miljoen honden en katten. Ook het geld dat mensen uitgeven aan hun huisdier stijgt nog steeds jaarlijks.

De uitbreiding van mogelijkheden op diergeneeskundig gebied hebben een prijsopdrijvend effect op de kosten van de dierenarts. Hierdoor overwegen steeds meer mensen het afsluiten van een verzekering. Net als bij mensen krijgen veel honden en katten vroeg of laat te maken met een bepaalde vorm van kanker. Het komt tegenwoordig dan ook steeds vaker voor dat chemotherapie en radiotherapie ingezet worden om huisdieren langer en gezonder te laten leven. Twintig jaar geleden was dit ondenkbaar en lieten mensen hun huisdier inslapen wanneer de kosten te hoog opliepen.

Met de reisverzekering biedt Petplan een mooie aanvulling op de reeds bestaande verzekeringsproducten voor hond en kat.

Petplan werkt samen met het gelijknamige Engelse bedrijf dat als ruim anderhalf miljoen honden en katten verzekerd heeft tegen ziektekosten. Risicodrager van Petplan is Unigarant Verzekeringen, een dochteronderneming van ANWB. De Petplan Reisverzekering is een mooie toevoeging aan productportfolio van alle betrokken partijen.

Petplan Nederland
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

0299 451011
info@petplan.nl
www.petplan.nl