20.04.2007 / 13:37 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Uwbedopmaat.nl

Uwbedopmaat.nl

Bed op doktersrecept

In Nederland worden jaarlijks meer dan 1 miljoen matrassen vervangen. Rugpijn is de belangrijkste reden om uit te kijken naar een nieuw slaapsysteem (onderzoek stichting promotie matrassen).Meer dan 80% van de verkopen gaat via beddenspeciaalzaken. Hun ervaren verkopers weten het nodige van de slaapsystemen die zij aanprijzen. Van rugklachten weten zij echter weinig of niets.

Dr. Leo van Deursen (arts) en zijn zoon Dr.ir. Dirk van Deursen (biomechanicus) werken al meer dan 15 jaar aan de ontwikkeling van innovatieve ergonomische oplossingen, gericht op het verminderen van lage rugpijn. In de zitmeubelmarkt kennen hun oplossingen al vele enthousiaste gebruikers. En nu hebben zij ook voor de beddenmarkt een doeltreffende aanpak ontwikkeld.

Aan de basis van deze aanpak ligt het door Dirk van Deursen ontwikkelde dynamische slaapsysteem, opgebouwd uit een combinatie van matras en bedbodem.Uniek is dat de modules waaruit het matras is opgebouwd blijvend uitwisselbaar zijn. De bedbodem kanover de gehele lengte permanent variabel worden ingesteld.

De juiste individuele instellingen van het slaapsysteem volgen uit een medische beoordeling van de klant. Naar onze overtuiging kan een in de behandeling van rugklachten gespecialiseerd arts het best aangeven welke lichaamsondersteuning in bed voor u gezond is.

Onder leiding van Dr. ir. Dirk van Deursen is een meetsysteem ontwikkeld dat een contourscan maakt van het lichaam in stand. Dezelfde meting wordt vervolgens op een speciaal aanmeetbed herhaald. Vergelijking en interpretatie van beide metingen resulteert in de omschrijving van de ideale instelling van de bedbodem en van de uitwisselbare componenten van het matras-interieur. In geval van bijzondere rugproblemen is een consult bij één van de artsen binnen ons landelijk netwerk onderdeel van de procedure.

Na vaststelling van de persoonlijke samenstelling van matras en bedbodem wordt dit individuele slaapsysteem door UwBedOpMaat gemaakt. Het ideale bed voor u, het bed dat in geen winkel te koop is. Het bed dat bovendien qua hoogwaardig materiaalgebruik, uitstraling en slaapcomfort een plaats inneemt in de topklasse van wat aan beddencomfort te koop is.

'En mocht uw lichaam in de loop der jaren veranderen? Dan meten we opnieuw en worden bodem en matras in een oogwenk aangepast.': aldus Leo van Deursen. 'Met andere woorden: UwBedOpMaat biedt een levenslange oplossing voor gezond en comfortabel slapen.'