Politie Midden- en West Brabant

Politie controleert extra in strijd tegen verkeersongevallen

ROOSENDAAL, 20 april 2007

Politie controleert veelvuldig in strijd tegen verkeersslachtoffers

ROOSENDAAL: De politie van het team Roosendaal zal gedurende langere tijd veelvuldig controles uitvoeren op vijf locaties in de gemeente Roosendaal. Aan de hand van een analyse van het aantal verkeersongevallen in de gemeente Roosendaal dat in de afgelopen jaren gebeurde, blijkt dat op deze wegen de meeste verkeersongevallen plaatsvinden. Alhoewel er op de meeste locaties al minder ongevallen gebeuren, moet het aantal nog verder omlaag, vindt de politie. Het controleren van het verkeer op gedragsregels moet bijdragen aan deze doelstelling.

De politie Midden en West Brabant heeft zich ten doel gesteld het aantal verkeersslachtoffers omlaag te brengen. Het aantal verkeersdoden in de regio is in de afgelopen jaren flink gedaald, van 55 in 2005 naar 40 in 2006. Het aantal gewonden is gelijk gebleven op 2777. Elke dode of gewonde is er één teveel en de politie investeert op het omlaag brengen van het aantal slachtoffers.

Politieteam Roosendaal heeft in het kader hiervan een analyse gemaakt van het aantal verkeersongevallen, dat de afgelopen jaren plaatsvond in de gemeente Roosendaal. Hieruit heeft men een top 5 opgesteld.

Ongevallen 2005 Ongevallen 2006

Antwerpseweg
41 41
Burgemeester
Freijterslaan 38
44
Gastelseweg
63 42
Van
Beethovenlaan 85 79
Willem Dreesweg
51 48

Bij de controles zal voornamelijk worden gelet op de overtredingen die op de genoemde locaties het meest tot ongevallen leiden, namelijk onvoldoende afstand houden en het niet verlenen van voorrang. Ook zullen er snelheidscontroles worden gehouden. Het politieteam zal bij een aantal van deze controles samenwerken met het
Verkeershandhavingsteam.

Auteur: Inge Rijgersberg