Politie Twente

Persbericht Politie Twente 20 april 2007

Aangehouden op verdenking poging moord

Hengelo

Een 36-jarige vrouw uit Mariaparochie werd vrijdag 20 april om 13.45 uur aangehouden op verdenking van poging tot moord dan wel zware mishandeling van haar beide kinderen. Na haar aanhouding is zij voor verder onderzoek in verzekering gesteld en zal maandag a.s. worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De aanhouding is het gevolg van het tot nu toe ingestelde justitieel onderzoek.Over dit onderzoek worden op dit moment geen nadere mededelingen gedaan.

Zoals in onderstaand cursief afgedrukt persbericht van 14 maart jl. staat vermeld, werd de 36-jarige op 12 maart gewond aangetroffen op een hotelkamer in Hengelo, in het bijzijn van haar beide kinderen.

Moeder probeert zich zelf om het leven te brengen in bijzijn kinderen

Hengelo

Maandagmorgen 12 maart j.l., omstreeks 06.20 uur werd op een van de kamers van een hotel in Hengelo een 36-jarige vrouw uit Mariaparochie aangetroffen die onder het bloed zat. Bij haar waren haar zoontje van zeven en haar dochtertje van vijf jaar.

Uit een eerste onderzoek kwam vast te staan dat de vrouw gepoogd had zichzelf om het leven te brengen. Ze had behoorlijk veel bloed verloren en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar ze is opgenomen. Ook de beide kinderen waren licht gewond, maar goed aanspreekbaar. Ook zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis maar zijn ondertussen weer thuis bij de vader.

Op dit moment is de politie druk bezig met een onderzoek over het hoe en waarom van dit trieste voorval. Dit onderzoek richt zich nu voornamelijk op de rol van de moeder. Wat heeft zij gedaan en waarom zij tot haar daad is gekomen. Op dit moment kan zij zelf daarover nog niet gehoord worden.

Jan Camphuis.: 053-4555350


---- --