Politie Noord-Holland-Noord

Negen aanhouding bij voetbalwedstrijd

Alkmaar, 20-04-2007 * Op donderdagavond 19 april 2007 vond in Alkmaar de voetbalwedstrijd AZ-NAC plaats. Rondom deze wedstrijd werden in totaal 8 supporters van NAC en een van AZ aangehouden. Het ging om mannen van 19 tot en met 41 jaar oud Breda, Gilze en Raamsdonkveer en een 24-jarige Alkmaarder.

In de loop van de middag werden de eerste NAC-supporters aangetroffen in het straatbeeld. Het ging om een groep van 40 personen die , mede doordat er nog geen sprake was van AZ-supporters, geen overlast veroorzaakten. Aan het begin van de avond ontstonden er echter wat vechtpartijtje op de Langestraat, Verdronkenoord, Platte Stenenbrug, Waagplein en Magdalenenstraat waarbij verdachten werden aangehouden voor openlijke geweldpleging, vernieling en mishandeling. Ook werden enkele personen aangehouden die zich bij de ongeregeldheden niet konden legitimeren.

Na de wedstrijd wilden twee NAC-supporters het stadion niet verlaten. Zij werden door personeel van AZ uit de lounge weggestuurd. Een van het vertrok, de tweede weigerde te gaan. Hij werd aangehouden wegens lokaalvredebreuk.