IDG Nederland verhindert spamrun

20.04.2007 / 14:46 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Idg nederland

Idg nederland

Door adequaat optreden van de webmasters van IDG Nederland is een grootschalige spamrun via een van de servers van de Haarlemse it-uitgeverij voorkomen.

Spammers worden steeds handiger in het vinden van manieren om anoniem spam te verzenden. Een van de manieren is het misbruiken van contactformulieren op websites.

IDG Nederland heeft deze misbruikmogelijkheid op al zijn website geblokkeerd, maar is hierbij - naar nu blijkt - een backupbestand vergeten te verwijderen. Enkele minuten nadat de spammers dit bestand waren gaan misbruiken voor hun spamrun, kregen de webmasters argwaan. Direct daarop is er ingegrepen en is het script afgesloten en de verzending onderbroken. Hiermee hebben de webmasters een massale spamrun voorkomen.

'Spam is een groot probleem en IDG Nederland betreurt het dat een server vatbaar bleek voor een spamrun. Gelukkig hebben de webmasters kordaat ingegrepen en zo de spamrun weten te blokkeren', zegt Raimon Gort, algemeen directeur, van IDG Nederland. 'Om herhaling te voorkomen voeren we voor de zekerheid een compleet assessment uit op al onze servers en websites.'

Over IDG
IDG Nederland is een vestiging van de International Data Group (IDG), 's werelds meest toonaangevende uitgeverij en onderzoeksinstelling in de ICT-branche. Meer dan 120 miljoen mensen lezen één of meer van IDG's 300 ICT-tijdschriften en -kranten, die in meer dan 85 landen worden uitgegeven. Andere producten en diensten die IDG wereldwijd aanbiedt, zijn ruim 330 websites, 470 onderzoekprogramma's voor verschillende (ICT) marktsegmenten en de organisatie van 168 technologie gerelateerde beurzen en conferenties. Meer informatie over IDG en IDG Nederland treft u aan op www.idg.com en www.idg.nl.


---

Noot voor de redactie (