Belgische Federale Overheid


20-04-2007

Een brochure over veiligheid van jonge fietsers

Om de gezinnen zo goed mogelijk in te lichten over hoe zij de veiligheid op de fiets kunnen verbeteren bracht het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) de brochure "Kinderen op de fiets" uit.

Deze brochure telt 24 pagina's en is vooral bestemd voor de ouders. Ze bevat praktische informatie, adviezen over verkeersveiligheid en elementen uit de wegcode over kinderen en hun fiets. Voor de kinderen zelf is er een speciale pagina voorzien: "10 gouden tips voor jonge fietsers".

Dit document is zo compleet mogelijk; het overloopt zowel de systemen voor kindertransport per fiets, als de beste manier om op straat te rijden en alles wat u over de tweewielige fiets moet weten.

De fiets is synoniem geworden van verantwoorde mobiliteit en het gebruik ervan moet dan ook worden aangemoedigd. Het is niettemin belangrijk om de basisregels van het verkeersreglement voor fietsers te kennen en enkele veiligheidsadviezen nauwgezet op te volgen.

Download de brochure "Kinderen op de fiets" (PDF, 24 p. - 2,65 MB). U kunt de brochure ook gratis (exclusief portokosten - voor meer dan 250 exemplaren worden drukkosten aangerekend) aanvragen via de website van het BIVV.