Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 20-04-2007

Politie neemt grote hoeveelheid softdrugs in beslag

Den Dungen De politie heeft donderdag een grote hoeveelheid softdrugs in beslag genomen in een woning in Den Dungen. Vier mensen zijn aangehouden, waarvan twee in belang van het onderzoek in verzekering zijn gesteld. Dit betreffen een 29-jarige vrouw en 31-jarige man uit s-Hertogenbosch. De andere twee, de bewoners van de woning zijn na verhoor in vrijheid gesteld. In totaal nam de politie om en nabij de tien kilo softdrugs in beslag, bestaande uit wiet, hasj en hennep. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie pakt 16-jarige voor vernieling auto

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag een 16-jarige Bosschenaar op de Pieter de Hooghstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vernieling van een auto, die in genoemde straat geparkeerd stond. De 46-jarige eigenaresse uit Berkel-Enschot deed hiervan aangifte bij de politie. Een groepje jongelui was op de motorkap gaan zitten die hierdoor bekrast werd. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak verder.

Motorrijder gewond op A59

's-Hertogenbosch Een 42-jarige motorrijder uit 's-Hertogenbosch is donderdagmiddag gewond geraakt op de A59 toen een onbekend gebleven automobilist ineens naar de rechterrijstrook kwam. De motorrijder moest uitwijken, kwam ten val en raakte gewond. De automobilist reed door en heeft vermoedelijk niet gemerkt wat hij met zijn plotselinge manoeuvre achter zich teweegbracht. De automobilist reed in een zwarte auto, waarvan het kenteken begon met 99-NK Het ongeval gebeurde omstreeks 17.15 uur op de A59 voor de afrit Hedel/ Maaspoort. Mocht de automobilist zich hierin herkennen, dan verzoekt de politie hem om te bellen naar 0900-8844. Ook eventuele getuigen kunnen zich via dit nummer melden bij de politie s-Hertogenbosch. De motorrijder is met zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie pakt fietsendief

's-Hertogenbosch - De politie heeft donderdagavond een 24-jarige Bosschenaar aangehouden op de Lange Putstraat voor fietsendiefstal. Surveillerende agenten betrapten de verdachte op heterdaad toen hij een fietsslot aan het forceren was. De verdachte bleek tevens in bezit van een vlindermes en een zaag die de politie inbeslaggenomen heeft. De verdachte werd ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor steken met mes en stalking

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond een 34-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden. Hij had woensdagavond in de Bossche woning van zijn moeder zijn 63-jarige stiefvader met een mes in de arm gestoken. Tevens valt de Bosschenaar al lange tijd zijn 26-jarige ex-vriendin lastig. Hij zou haar ook mishandeld en bedreigd hebben.

De politie heeft de verdachte in zijn woning aangehouden. Daarbij is een politiehond ingezet. De Bosschenaar is inverzekeringgesteld.

Fietsendief achterhaald dankzij DNA

Vught De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 33-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden voor fietsendiefstal uit een schuur aan Park Reeburg te Vught. De diefstal werd gepleegd in de nacht van 22 op 23 december 2005. De politie trof die nacht in de schuur een sigarettenpeuk aan die mogelijk door de fietsendief was achtergelaten. De sigarettenpeuk werd voor nader onderzoek veiliggesteld en het daarop aangetroffen DNA bleek van de verdachte. Hij is inverzekeringgesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Verdachte aangehouden voor mishandeling

Boxtel De politie heeft donderdagmiddag een 23-jarige man uit Boxtel aangehouden op de Van Beekstraat voor mishandeling. Hij werd in eerste instantie verdacht van diefstal met geweld. Uit onderzoek bleek dat hij geen diefstal had gepleegd. De verdachte zou bij de pinautomaat op de Van Beekstraat een 20-jarige man uit Boxtel tegen zijn hoofd geslagen hebben en vermoedelijk zijn pinpas gestolen hebben. De 20-jarige man deed hiervan aangifte bij de politie. De verdachte werd dezelfde middag aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij had de 20-jarige man geslagen omdat die zijn vriendin de dag ervoor had uitgescholden. De bankpas bleek niet gestolen, maar ingeslikt door de pinautomaat. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt terzake mishandeling.

Politie pakt aspergedieven

Schijndel/Sint Oedenrode De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 38-jarige vrouw uit Schijndel en 28-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden op de Hoofdstraat in Schijndel. Ze hadden vlak daarvoor illegaal asperges gestoken in het aspergeveld op de kruising Erica/Stekelbrem te Sint Oedenrode. De 62-jarige eigenaresse van het aspergeveld deed hiervan aangifte bij de politie. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt voor diefstal/stroperij.

Politie treft 939 hennepplanten aan in vier hennepkwekerijen

Oss/Heesch De politie heeft donderdag op drie adressen aan de Hoogheuvelstraat in Oss drie hennepkwekerijen en een hennepdrogerij ontmanteld. In totaal zijn 550 hennepplanten in beslag genomen. Een 45-jarige man uit Helmond is aangehouden; hij was de huurder van de schuren waarin de kwekerijen/drogerij zijn aangetroffen. De hoofdbewoners zijn door de politie gehoord als verdachte; dit betreffen drie mannen van 42, 48 en 67 jaar oud en een vrouw van 65 jaar. De politie onderzoekt de zaak. In het belang hiervan is de man uit Helmond inverzekeringgesteld. Op een adres aan t Dorp in Heesch heeft de politie dezelfde dag een hennepkwekerij met 389 hennepplanten ontmanteld. Vooralsnog zijn hiervoor geen mensen aangehouden. De politie onderzoekt de zaak. In totaal werden 939 hennepplanten en alle kweekapparatuur in beslag genomen ter vernietiging.