FNV Bondgenoten start virtuele wereld over werk voor jongeren

20.04.2007 / 16:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Fnv bondgenoten

Fnv bondgenoten

PERSBERICHT

Utrecht, 20 april 2007

FNV Bondgenoten start virtuele wereld over werk voor jongeren

FNV Bondgenoten komt met een aparte website voor jongeren en nieuwe werknemers tussen de 18 en 35 jaar. Op het internetplatform kunnen jongeren vragen stellen over alle aspecten van werk en onderling communiceren. Voor het ontwikkelen van de website wordt een aparte organisatie opgericht die slagvaardig te werk kan gaan en waarin jongeren ruimte krijgen hun eigen ideeën vorm te geven. Op basis van de wensen en behoeften van de jongeren kunnen er specifieke producten en diensten worden ontwikkeld. 'Zo kunnen we snel inspelen op de wensen van jonge werknemers en valt er ook echt iets te kiezen', aldus Henk van der Kolk, de voorzitter van FNV Bondgenoten. Begin 2008 gaat het internetplatform de lucht in.

Op dit moment heeft FNV Bondgenoten 75.000 leden onder de 35 jaar. Dat zijn er veel, maar ouderen zijn nog steeds oververtegenwoordigd binnen de vakbond. Het internetplatform is één van de initiatieven om jongeren over de streep te trekken. Bedoeling is dat bezoekers van de site op termijn lid worden van FNV Bondgenoten.

Ook op andere manieren worden jongeren nu al geïnformeerd over werken en stage lopen en worden ze geïnteresseerd voor de vakbond. Zo is FNV Bondgenoten met de slogan 'Werk soepel, leef soepel' op 5 maart gestart met een pilotcampagne gericht op MBO-studenten tussen 17 en 24 jaar op ROC's in de regio's Twente en Amsterdam. De campagne loopt tot 31 juli. De basis van de campagne wordt gevormd door de campagnesite www.fnvnu.nl. Daar kunnen scholieren gratis lid worden en gebruikmaken van aantrekkelijke deals van FNV Bondgenoten. De vakbond is ook actief bezig met schoolvoorlichting op ROC's. Met gastlessen op ROC's zijn dit jaar al ruim 5.000 jongeren bereikt.