Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060712880

Vragen van het lid Jan Jacob van Dijk (CDA) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Dijksma, over de lumpsum financiering primair onderwijs en het elektronisch financieel jaarverslag. (Ingezonden 20 april 2007)


1
Bent u op de hoogte van de problematiek zoals beschreven in de brief van de Christelijke basisschool De Bron en de brief van Groenendijk Onderwijs Administratie omtrent de overgang van de huidige bekostiging naar de lumpsum bekostiging voor scholen in het primair onderwijs en in het bijzonder de problemen omtrent het elektronisch financieel jaarverslag? 1)


2
Heeft u inzicht in hoeverre dit voor meer scholen en schoolbesturen een probleem vormt?


3
Is het waar dat door een verlate aanlevering van gegevens vanuit het CFI over modellen en protocollen en vanwege het lang uitblijven van instructies door het Vervangingsfonds over declaratie- versus verzekeringscodes, de scholen onder enorme tijdsdruk zijn komen te staan ten aanzien van het opstellen en inzenden van de elektronische financiële jaarverslagen (EFJ)?


4
Geldt voor scholen dat tegenover te laat inzenden van EFJ's sancties staan?


5
Bent u bereid om eventueel een verzoek tot eenmalig uitstel te honoreren of om mogelijk van sancties af te zien?


6
In hoeverre zijn deze genoemde problemen van structurele aard? Indien dit het geval is welke maatregelen wilt u nemen om deze in de toekomst te voorkomen?


1) Brief ondershands toegezonden aan de bewindspersoon