Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


ROVER over acties streekvervoer
Vanaf maandag wordt mogelijk actie gevoerd in het streekvervoer. In de spitsuren wordt gratis OV aangeboden, daarbuiten rijden de bussen niet. De mening van ROVER:

Het openbaar vervoer is deels ook bestemd voor mensen die geen alternatief hebben. Dat betekent eigenlijk dat het altijd beschikbaar zou moeten zijn. Aan de andere kant heeft iedere werknemer in Nederland terecht het recht om voor zijn belangen op te komen, dat geldt dus ook voor buschauffeurs. Zie hier de spagaat waarin ROVER zich bevindt.

ROVER is fel tegen wilde acties, omdat reizigers dan onverwacht tevergeefs op de halte staan. Maar deze acties zijn in ieder geval van tevoren ruim bekend gemaakt. Een ander positief aspect is dat de bussen in de ochtend- en avondspits wel rijden, zodat veel mensen naar hun werk of opleiding kunnen komen, en 's middags ook weer naar huis.

Kortom: ROVER is wel eens bozer geweest over busstakingen, maar dat neemt uiteraard niet weg dat ROVER hoopt dat werkgevers en werknemers dit weekend alsnog tot overeenstemming kunnen komen. Pagina geplaatst: 20 april 2007