Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 20 april 2007

Strengere verkeerscontroles bij scholen

BREDA: De politie gaat de komende tijd vaker het verkeer controleren op de Julianalaan en Boeimeersingel. Dit gebeurt naar aanleiding van meerdere klachten van ouders die hun kinderen naar school brengen. Ook komen er klachten vanuit de scholen en kinderdagverblijven aan de Jan Nieuwenhuizenstraat. Zij maken gebruik van de
voetgangersoversteekplaats op de Julianalaan, ter hoogte van de Generaal van de Plaatsstraat en Michiel de Ruyterstraat. Op die zebrapaden zouden kinderen niet veilig kunnen oversteken. Verkeer dat niet stopt waar het hoort kan zonder pardon rekenen op een boete van 130 euro.

Aanhouding na verstoring openbare orde

BREDA: De politie heeft donderdagochtend rond 10:30 uur op de Heuvelbrink een 48-jarige Bredanaar aangehouden omdat deze de openbare orde verstoorde. Op het Dr Struyckenplein zat de man op een bankje bij een bushalte. Daar bedreigde hij vier vrouwen die op de bus stonden te wachten. De vrouwen liepen hierop weg. Dit werd gezien door een agent die de man later op de Heuvelbrink aanhield. Omdat de politie twijfels had over psychische toestand van de man werd om een oordeel van de GGZ gevraagd. Na een lang gesprek met de verdachte werd besloten dat de man toch weer op vrije voeten kon worden gesteld. Tegen hem wordt voor de verstoring van de openbare orde wel een proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na steken met mes

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 19:15 uur een 30-jarige inwoner van Ulvenhout aangehouden in zijn woning. De man had rond 16:45 uur op de Nieuwe Kadijk ruzie gekregen met een 40-jarige Bredanaar. De twee waren bekenden van elkaar. De Bredanaar reed op zijn fiets en zag op de Nieuwe Kadijk de verdachte voor het stoplicht staan in zijn bestelbus. De Bredanaar wilde de man erop aanspreken dat die zijn ex-vriendin zou zwartmaken. Daardoor ontstond een woordenwisseling en werd er over en weer ook geslagen. De Bredanaar gooide vervolgens een slot tegen de voorruit van de verdachte, waardoor flinke schade ontstond. De twee reden vervolgens beiden door maar even verderop bij een benzinestation ging de twist verder. De man uit Ulvenhout pakte uit zijn bestelbus een mes en probeerde de Bredanaar te steken. De eerste keer kon deze het afweren maar de tweede keer werd hij gestoken in zijn schouder. De man deed hiervan vervolgens aangifte op het bureau. De politie ging hierop naar de woning van de verdachte en hield hem aan. De verdachte is gedurende het onderzoek in verzekering gesteld. De verdachte zal een tegenaangifte doen tegen de Bredanaar.

Fietsendief aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 14:00 uur in de Boschstraat een 43-jarige Bredanaar aangehouden wegens diefstal van een fiets. De aanhouding gebeurde nadat een oplettende getuige zag dat er op de Oude Vest door twee mannen een fiets werd gestolen. Die gaf een signalement door. Even later trof de politie mannen aan die aan het signalement voldeden. Een van hen kon worden aangehouden. De andere wist te ontkomen. In zijn verhoor bekende de verdachte dat hij de fiets even had geleend. De man is na verhoor op vrije voeten gesteld en mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Winkeldievegges aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 15:31 uur twee Bredase meisjes (15, 16) aangehouden in de Karrestraat. In een winkel in die straat werd door een beveiligingsmedewerker gezien dat de twee oorbellen in hun tas stopten. Bij het verlaten van de winkel werden ze aangesproken door de medewerker en naar een kantoor geleid. Daar biechtten de meisjes op meerdere goederen te hebben meegenomen uit in totaal zeven winkels. Totaalwaarde van hun buit was 113 euro. Op een later tijdstip wordt besloten of de meisjes naar HALT kunnen.

Weggelopen meisje terecht

BREDA: De politie was sinds 23 maart 2007 op zoek naar een 15-jarige Bredase. Zij was weggelopen uit een justitiële inrichting voor jongeren. Gisteravond gingen agenten naar een woning in de Markendaalseweg, waar het meisje mogelijk zou kunnen verblijven. Het betrof de woning van haar 20-jarige vriend. In eerste instantie wilde de vriend niet open doen. Nadat voor een machtiging was gezorgd, konden de agenten alsnog naar binnen. Daar troffen ze het meisje aan. Zij zal terug gaan naar de inrichting. De man is aangehouden wegens het verbergen van een minderjarige. Na verhoor werd hij vrijgelaten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Dreigen met vuurwapen

BREDA: De politie heeft vrijdagochtend rond 01:00 uur een 19-jarige Bredanaar aangehouden in de Piet Heynlaan. Dit gebeurde nadat deze op de Graaf Hendrik III laan een voorbijganger zou hebben bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De politie had een signalement van de dader en trof deze fietsend aan in de Julianalaan. De man reageerde zenuwachtig op de aanwezigheid van de agenten en had zijn hand steeds in zijn broekzak. De politie vermoedde dat de man daar zijn wapen had en vroeg de man zijn hand uit zijn broekzak te halen. Hij weigerde, waarop de politie de hand van de man uit zijn zak trok. Daarop zagen agenten een kolf van wat mogelijk een vuurwapen was en visten het uit zijn broekzak. Het bleek een alarmpistool te zijn, wat verboden is om te hebben. Op het moment dat de agenten de man loslieten, nam hij de benen. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De voorbijganger twijfelt nog of hij aangifte wil doen.

Aangehouden na mishandeling

BREDA: De politie heeft vrijdagochtend rond 04:45 uur op de Havermarkt een 29-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Dit gebeurde op verdenking van het zwaar mishandelen van een 30-jarige Bredanaar. Een vriend van de verdachte werd in een broodjeszaak handtastelijk naar twee vrouwen. Het slachtoffer zei daar iets van raakte in discussie met de verdachte. Deze reageerde uiteindelijk door het slachtoffer drie kopstoten te geven. Hierop werd de politie gealarmeerd. Die sprak met enkele getuigen en hield de verdachte aan. Deze was erg dronken en recalcitrant. In de loop van de vrijdag werd de man verhoord. Tegen hem zal procesverbaal worden opgemaakt. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen.

Aangehouden wegens harddrugs

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag rond 12:30 uur in de Keizerstraat een 27-jarige Bredanaar aangehouden wegens bezit van harddrugs. De man had 12 vermoedelijke xtc-pillen bij zich en een kleine hoeveelheid amfetamine. De politie ging naar de Keizerstraat naar aanleiding van overlastmeldingen uit de buurt. Mogelijk zou in een woning in die straat gedeald worden. Voor de ingang van de woning trof de politie de verdachte. Hij is overgebracht naar het bureau. Na verhoor is hij op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Manfredi Mauro