KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

20-4-2007

Watersportverbond Selectie Olympische Spelen Beijing 2008

Afdelingsbestuur Topzeilen stelt Watersportverbond Selectiereglement OS Beijing 2008 vast.

Op haar vergadering van 18 april 2007 heeft het Afdelingsbestuur Topsport (ABT) het selectiereglement voor de Olympische Spelen 2008 vastgesteld. Dit reglement regelt op welke wijze het ABT namens het Watersportverbond teams voor deelname aan de Olympische Spelen voordraagt aan NOC*NSF.

In een zo zorgvuldig mogelijke procedure, d.w.z. met herhaaldelijk overleg met en inspraak van alle direct betrokkenen, zoals de zeilers en begeleiding in de Delta Lloyd Kernploeg, maar ook met
afgevaardigden van de Olympische klassenorganisaties is de weg gevolgd van het formuleren en communiceren van de missie en visie (2005), delen van de visie met direct betrokken (2006) en vervolgens het (juridisch) vastleggen van de uitwerking van de visie in een
zeewaardig reglement.

Centraal in de uitwerking van het selectiereglement staat onze missie:

Het Watersportverbond streeft ernaar om Nederland te laten horen bij de Top-8 landenklassering in de internationale Olympische Zeilwereld.

Deze missie leidt in dit verband tot de doelstelling: Het behalen van medailles op de Olympische Spelen. Belangrijk daarbij zijn (a.) de selectie van de juiste kandidaat en (b.) het mogelijk maken van de ideale voorbereiding.

Belangrijk voor 2007 is het streven om voor de top-medaillekandidaten een ideale voorbereidingstijd van liefst een volledig jaar mogelijk te maken. Concreet betekent dit het ABT er naar streeft om direct na de Pre-Olympics in Qingdao (augustus 2007) deze kandidaten te kunnen voordragen (behoudens het tonen van vormbehoud in 2008).

Indien dat niet mogelijk is spelen de WKs 2008, welke hoofdzakelijk in de maanden januari en februari 2008 gehouden worden, een belangrijke rol.

Het Afdelingsbestuur Topsport van het Watersportverbond bestaat uit Pieter Keijzer (voorzitter), Dorien Hoekstra-de Vries, Stephan van den Berg, Guido Alkemade en Cees van Bladel.

Uitgebreide informatie, waaronder het Watersportverbond
Selectiereglement OS Beijing 2008, het Selectiereglement Pre-Olympics 2007 en een toelichting met links naar de relevante informatie van ISAF, NOC*NSF en IOC zijn te vinden op de website van het
Watersportverbond: www.watersportverbond.nl - button Topzeilen button Op weg naar Qingdao. Het Afdelingsbestuur zal naar aanleiding van de binnenkomende vragen over dit reglement een Q&A bijhouden en deze eveneens publiceren op de website.

Contact:
Dhr. Pieter Keijzer: 06-28123333 of topzeilen@watersportverbond.nl Dhr. Simon Keijzer: 06-54754405 of simon@miles.nl

E-mailadres:topzeilen@watersportverbond.nl