Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 20 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 20-04-2007

Openbare schennispleger aangehouden

Zaandam, 19 april 2007, 18:02 uur

De politie heeft in het Volkspark een 69-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van openbare schennispleging. Een getuige passeerde de man in het park. Op dat moment zou hij ten overstaan van haar onzedelijke handelingen hebben gepleegd. De politie ging er op af en op basis van de persoonsgegevens van de man werd navraag gedaan bij de centrale meldkamer. Daaruit bleek dat de man al eerder in aanraking met de politie was geweest voor hetzelfde feit. De Zaandammer werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij verklaarde dat hij moest urineren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval op de N244

Purmerend, 19 april 2007, 13:59 uur

Op de Provinciale Weg N244 heeft donderdagmiddag tegen 14.00 uur een ongeval plaatsgevonden met 3 voertuigen. Een 68-jarige bestuurder van een bestelbus reed in de richting van Purmerend en vanuit de richting van de A7. Voor hem stonden ter hoogte van de afslag richting de Salvador Allendelaan voertuigen stil. Dit zag hij te laat en botste in volle vaart tegen zijn voorganger, die vervolgens botste tegen het voertuig daarvoor. De politie kwam ter plaatse en na ondervraging bleek de bestuurder medicatie te gebruiken die mogelijk de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Hierop is de bestuurder aangehouden en is van hem een bloedproef afgenomen. Ook vervoerde hij een lading. De bestelbus is in beslag genomen voor technisch onderzoek. De twee overige betrokkenen zijn met onder meer nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht.

Verkeerscontrole Assendelft

Assendelft, 19 april 2007, 16:39 uur

Op de rijksweg Buitenhuizen-Beverwijk heeft het
Verkeershandhavingsteam een gordelcontrole gehouden. Tussen 14.00 en 16.30 uur werden vijftien bekeuringen geschreven, die meer op overige feiten betrekking hadden dan op het niet dragen van de gordel. Zo werd er zeven keer niet-handsfree gebeld, een kentekenplaat voldeed niet, 2 bestuurders reden te hard en een automobilist had zijn lading niet goed bevestigd. Vier automobilisten droegen geen gordel.

Gordelcontrole Zaandam

Zaandam, 19 april 2007, 13:00 uur

De politie heeft op de Hoofdtocht tussen 13:00 en 14:00 uur een gordelcontrole gehouden. Er werden 16 bekeuringen uitgedeeld.

Winkeldief

Edam, 20 april, 10:14 uur

Een 77-jarige Edamse is aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze rekende een pak koffie niet af en kreeg een boete van 130, -

Harddrugs

Purmerend, 20 april 2007, 07:25 uur

De politie heeft in een woning aan de Geersstraat in Purmerend harddrugs aangetroffen. De bewoner belde met de melding dat er mensen over het dak liepen. De politie trof de man in verwarde toestand aan. Hij verklaarde cocaïne te hebben gebruikt en wees op verzoek de locaties aan waar hij harddrugs had liggen. In de badkamer lag een bord met wit poeder en onder zijn matras kwam nog eens 28 gram vandaan. Het aangetroffen goed is in beslag genomen voor onderzoek. De man is meegenomen naar het bureau, verhoord en in de cel opgesloten.