Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20/04/07)

OOSTERHOUT NB, 20 april 2007

Fransman aangehouden na bedreiging medewerkster benzinestation

GILZE: Politiemensen hielden donderdag 19 april rond 14.10 uur bij tankstation Raakeind aan de A58 een 19-jarige Fransman aan op verdenking van bedreiging. De man had getankt en wilde met een creditcard betalen, maar dit mislukte omdat de limiet van de kaart bereikt was. De man kon ook niet op een andere manier betalen. Daarop nam een medewerker van het tankstation de kaart in, als bewijs van tijdelijke betaling. De Fransman was het hiermee niet eens en greep een 25-jarige medewerkster van de pomp bij haar arm, met de bedoeling de creditcard te bemachtigen. De medewerkster voelde zich hierdoor bedreigd en schakelde de politie in.
De verdachte heeft bij de politie een verklaring afgelegd. Hij ontkent de medewerkster te hebben bedreigd.

Melding geluidsoverlast leidt tot aantreffen hennepkwekerij

MADE: Politiemensen van team Noodhulp die reageerden op een melding over geluidsoverlast, veroorzaakt door de bewoner van een woning in de Nachtegaalstraat, troffen uiteindelijk een hennepkwekerij aan. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, reageerde de bewoner in kwestie, een 40-jarige Madenaar, niet op aanbellen en kloppen. De politieagenten constateerden dat de achterdeur van de woning openstond en gingen op onderzoek uit. Bij het betreden van de woning roken ze een sterke henneplucht. In één van de slaapkamers op de eerste etage van de woning troffen ze een hennepkwekerij aan. De planten bleken kort daarvoor geknipt te zijn. Ook troffen ze een tas aan met daarin ongeveer 140 gram gedroogde henneptoppen. De bewoner, die in een andere kamer lag te slapen, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bekende de hennepkwekerij te hebben gehad. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Ook moet hij zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

Lastige dronken man aangehouden na bedreiging politieman

GEERTRUIDENBERG: Een politieman die donderdagavond in zijn vrije tijd in Geertruidenberg was heeft kort voor middernacht op de Bergse Poort een 48-jarige man uit Geertruidenberg aangehouden. De politieman hoorde harde klappen en luid geschreeuw en ging kijken wat er aan de hand was. Op de Bergse Poort zag hij een hem onbekende man schoppende bewegingen maken. Ook zag hij de man een houten geboortebord pakken en weggooien. De politieman sprak de man, die onder invloed bleek te zijn, aan. De man reageerde hier echter agressief op. Daarop maakte de agent zich bekend als politiemedewerker en sprak de man nogmaals op zijn gedrag aan. De verdachte reageerde hier opnieuw agressief op en dreigde de politieman met iets te prikken. Ook schopte hij de agent tegen de benen. Die besloot daarop de dronken lastpak te overmeesteren en naar de grond te brengen.
De verdachte is vervolgens door een toegesnelde politie-eenheid naar het bureau gebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. De politieman heeft aangifte van mishandeling en bedreiging gegaan tegen de verdachte. De man zit nog vast.

Man aangehouden na rijden onder invloed

KAATSHEUVEL: Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van donderdag 19 april op vrijdag 20 april kort na middernacht op de Bevrijdingsweg een automobilist. De man, een 31-jarige Waalwijker, bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 255 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van een uur opgelegd.

Bedrijfsinbraken

OOSTERHOUT: Donderdagochtend 19 april, rond 03.00 uur, bleek dat er was ingebroken in diverse gebouwtjes op het terrein van een zwembad aan de Bredaseweg. Zo bleek onder andere te zijn ingebroken in een winkeltje. Om binnen te komen werd een slot van een toegangsdeur vernield. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

OOSTERHOUT: Vanaf een bouwterrein aan de Wintervlinderhof zijn tussen donderdag 19 april 17.00 uur en vrijdag 20 april 07.00 uur deuren gestolen uit een appartementencomplex in aanbouw. De politie stelt een onderzoek in.

OOSTERHOUT: Bij een bedrijfsinbraak in een pand aan de Rederijweg is in de nacht van donderdag 19 april op vrijdag 20 april een kluis weggenomen. Het pand kon betreden worden door een raam te vernielen.

RIJEN: Vanaf een bedrijfsterrein aan de Europalaan zijn tussen donderdag 19 april 18.00 uur en vrijdag 20 april 07.30 uur onder andere een zaagmachine en een pompwagen gestolen. Het terrein kon worden betreden door een toegangshek te forceren. Ook namen de dief of dieven een kijkje in een in aanbouw zijnde hal.
De politie onderzoekt de zaak.

Gewond na aanrijding

WAALWIJK: Donderdag 19 april rond 16.50 uur vond op de kruising van de Biesbosweg en de Kleiweg een aanrijding plaats, waarbij een 46-jarige fietser uit Kaatsheuvel gewond raakte.
De fietser liep diverse schaafwonden op en letsel aan zijn gezicht. De man had bij het oversteken geen voorrang verleend aan een 40-jarige automobilist uit Tilburg.

DONGEN: Op de Middellaan vond donderdagavond 19 april rond 20.00 uur een aanrijding plaats tussen twee fietsers. Een 22-jarige man uit Dongen reed op zijn racefiets met flinke snelheid over de Middellaan, toen hij over het hoofd werd gezien door een 13-jarige krantenbezorger uit Dongen, die het fietspad opgereden kwam. Beide fietsers kwamen met elkaar in botsing, waarbij de man op de racefiets een flinke verwonding aan zijn gezicht opliep. De man is op eigen kracht naar het ziekenhuis gegaan om de wond te laten hechten.

HANK: Op de kruising van de Buitendijk en de Kerkstraat reden vrijdag 20 april rond 09.00 uur twee autos tegen elkaar. Een 46-jarige vrouw uit Nieuwendijk verleende er geen voorrang aan een 36-jarige automobiliste uit Hank, die van rechts kwam. De vrouw uit Nieuwendijk raakte door de aanrijding gewond aan een oog.

Auteur: Leonie van Ooijen