Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (20/04/07)

TILBURG, 20 april 2007

Stel overvallen in woning

BERKEL-ENSCHOT: In de nacht van donderdag 19 april op vrijdag 20 april hebben enkele nog onbekende mannen een overval gepleegd op een woning in de Zwaanstraat. De gemaskerde mannen zijn de woning binnengedrongen door een raam te forceren. Vervolgens bedreigden ze de bewoners, een 48-jarige man en een 38-jarige vrouw, die op het moment van de overval lagen te slapen, met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ook hebben ze het stel geslagen. De mannen eisten geld en maakten naast een geldbedrag ook pinpassen buit. Vervolgens gingen ze er op nog onbekende wijze vandoor.
De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar deze woningoverval en heeft onder andere een buurtonderzoek verricht. Ook doen technisch rechercheurs onderzoek naar sporen.

Drie mannen aangehouden op verdenking van inbraak

TILBURG: De Tilburgse politie heeft in de nacht van donderdag 19 april op vrijdag 20 april om 01.40 uur op het Textielplein drie mannen aangehouden op verdenking van inbraak.
Het drietal, Tilburgers van 22, 28 en 32 jaar oud, wordt ervan verdacht geprobeerd te hebben een deur van een bedrijfspand aan de Ringbaan Noord open te breken. Ze gingen er daarna vandoor in een bus, maar konden op het Textielplein door een motoragent staande worden gehouden.
De drie verklaren het pand te hebben willen kraken. Ze zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na rijden onder invloed

TILBURG: Op de Van Anrooijlaan is in de nacht van donderdag 19 april op vrijdag 20 april rond 02.40 uur een 42-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de man 595 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Het rijbewijs van de man is daarop ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

TILBURG: In een drogisterij in de Heuvelstraat is donderdag 19 april rond 19.15 uur een 51-jarige Tilburgse aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd snoep te stelen. Bij nadere controle bleek ze in haar tas ook diverse goederen te hebben, afkomstig uit de winkel. De vrouw verklaarde vergeten te zijn de spullen af te rekenen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Na overleg met Justitie kreeg ze een boete van EUR 125,- opgelegd. Als ze de boete niet betaalt, moet ze alsnog voor de rechter verschijnen.

Politie houdt man aan terzake openbare dronkenschap

TILBURG: De politie heeft donderdag 19 april rond 18.40 uur op het Lourdesplein een 38-jarige man uit Biest-Houtakker aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap. De politie had een melding gekregen dat de man klanten van een supermarkt zou lastig vallen. Ter plaatse bleek dat de verdachte dronken was. Hij is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel.

Politie houdt man aan op verdenking van heling

TILBURG: Politiemensen hebben donderdag 19 april rond 17.00 uur in het Leijpark een 49-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van heling.

De agenten reageerden op een overlastmelding en troffen er de verdachte aan. Hij was in het bezit van een snorfiets, die van diefstal afkomstig bleek te zijn. De bromfiets is op 7 maart 2006 gestolen vanaf het Wagnerplein. De 26-jarige eigenaar deed daarvan aangifte.
De verdachte moest mee naar het bureau en deed afstand van de bromfiets. Hij verklaarde dat de bromfiets van zijn zoon was. Deze jongen, een 15-jarige Tilburger, kwam naar het bureau om een verklaring af te leggen en gaf aan dat hij de bromfiets van een kennis had gekregen.
Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden op verdenking van mishandeling

TILBURG: Donderdag 19 april is in de Reitse Hoevenstraat een 16-jarige jongen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij wordt ervan verdacht op woensdag 18 april een 15-jarige medescholier in zijn gezicht te hebben geslagen. Het slachtoffer deed daarop aangifte van mishandeling. De verdachte bekende de mishandeling. Hij zegt echter door het slachtoffer te zijn beledigd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan op verdenking van huiselijk geweld

TILBURG: Donderdag 19 april is een 23-jarige Tilburger buiten heterdaad aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Zijn 31-jarige vriendin had aangifte tegen hem gedaan. Ze verklaart gedurende meerdere jaren meerdere malen door hem te zijn mishandeld. De laatste keer zou op 5 maart 2007 zijn geweest.
De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Hij is in verzekering gesteld en zit nog vast.

Bedrijfsinbraak

TILBURG: In de nacht van donderdag 19 april op vrijdag 20 april rond 00.30 uur is ingebroken in een snackbar aan het Paletplein. Er bleek een ruit te zijn ingegooid om binnen te kunnen komen. Vervolgens is geld weggenomen uit de kassalade. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Auteur: Leonie van Ooijen