Massale opkomst ledenvergaderingen TNT

20.04.2007 / 17:20 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Abvakabo fnv

Abvakabo fnv

Massale opkomst ledenvergaderingen TNT

Geen gedwongen ontslagen, inkomenszekerheid, onderzoek naar de noodzaak van en alternatieven voor de reorganisatie, geen verhoging van werkdruk door de reorganisatie en een eind aan de intimidatie op de werkvloer. Dat zijn de eisen die ABVAKABO FNV heeft meegekregen op de ledenvergaderingen naar aanleiding van de bezuinigingsplannen van TNT. Komt de werkgever niet aan de eisen tegemoet, dan is de kans op acties groot.

3500 leden hebben afgelopen week de ledenvergaderingen bezocht. Ook protesteerden de werknemers vandaag bij de aandeelhoudersvergadering van TNT. ABVAKABO FNV vindt dat verlies aan werkgelegenheid opgelost moet worden door mobiliteit 'van werk - naar werk'. Daarnaast moet de komende jaren sprake blijven van een normale loonontwikkeling in lijn met het FNV arbeidsvoorwaardenbeleid. Verder is de bond van mening dat de winstdelingsregeling moet worden verbeterd. Het is absoluut onaanvaardbaar dat alleen de leden van de Raad van Bestuur en de aandeelhouders profiteren van de winst en de werknemers het gelag moeten betalen.

Het gaat goed met TNT. Er worden nog steeds hoge winsten gemaakt. Werknemers snappen niet dat zij moeten inleveren terwijl de salarissen van de leden van de raad van bestuur met hoge percentages stijgen. Het is merkbaar in hun posttassen dat er volume verdwijnt, maar is dat wel zoveel als het bedrijf doet voorkomen? Werknemers willen dat hier onderzoek naar gedaan wordt, en dat ook alternatieven voor de huidige reorganisatie moeten worden bekeken. Tenslotte is ABVAKABO FNV geschrokken van intimidatie die plaatsvindt op de werkvloer. Werknemers zijn angstig en durven niet meer met elkaar te praten door dreiging van sancties. Daar moet snel een eind aan komen.