Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 20 april

BERGEN OP ZOOM, 20 april 2007

Schennispleging

BERGEN OP ZOOM: Een inwoonster van Bergen op Zoom deed op donderdagmiddag melding van schennispleging. De vrouw (leeftijd onbekend) was aan het hardlopen over de Noordlandseweg, toen er een fietser naast haar kwam rijden en haar aansprak. De man toonde de vrouw zijn geslachtsdeel. De vrouw vertelde hem weg te gaan, waarop de man wegfietste.

Vrouw gewond bij ongeval

HALDERBERGE: De politie kreeg op donderdagmiddag melding van een aanrijding aan de Pastoor van Breugelstraat. Een 22-jarige vrouw uit Kamperland, reed opgenoemde straat gaan de in de richting Etten-Leur, toen zij wilde keren. Ze zag bij het achteruit rijden een 17-jarig meisje uit Etten-Leur op een bromfiets over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij het meisje op de bromfiets een gekneusde heup opliep. Ze is per ambulance overgebracht naar het Amphia ziekenhuis voor behandeling.

Vrouw en kind gewond bij ongeval

BERGEN OP ZOOM: Een 36-jarige vrouw uit Bergen op Zoom reed op donderdag aan het einde van de middag tegen een
verkeerslichtinstallatie. De vrouw reed in haar auto over de Randweg Noord richting Halsteren. Bij de kruising met de Melanendreef kon de vrouw niet op tijd remmen voor de auto die voor haar reed. Ze moest uitwijken en reed tegen de verlichtingsinstallatie aan. De bestuurster had gekneusde vingers en ribben. Ook het kindje 3 jaar dat in de auto zat raakte licht gewond. Het jongetje had een snijwond in het gezicht. Beiden zijn per ambulance naar het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht voor behandeling.

Auto gestolen met geweld en later weer terug gebracht

ROOSENDAAL: Op donderdagavond parkeerde een 19-jarige man uit Roosendaal zijn auto aan de Radarstraat. De man zag op een gegeven moment dat een vriend van hem bij de auto stond en mishandeld werd door drie mannen. Dit zijn bekenden van de 19-jarige man. Hierna vernielden de drie de auto met slagwapens en namen het voertuig mee. De 19-jarige man had al eerder een conflict met de bekenden. De man belde donderdag de politie en deed aangifte van diefstal met geweld. De genoemde vriend wilde geen aangifte doen van de mishandeling. De gedupeerde belde later op de avond dat zijn auto weer was geretourneerd. Kennelijk hadden de daders spijt van hun daad. De politie houdt de zaak onder de loep.

Man aangehouden in bezit van softdrugs

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdagavond een 20-jarige man uit Lier aan voor het bezit van softdrugs. De man werd gecontroleerd op de Antwerpsestraatweg. In zijn auto werd 12 gram hennep gevonden. De politie nam de drugs in beslag en verhoorde de man. Hierna is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Betrokkene verkeersongeval overlijdt

STEENBERGEN: De 24-jarige man uit Dinteloord, die op donderdagavond in kritieke toestand naar het ziekenhuis is overgebracht na eeneenzijdig ongeval, is vannacht overleden. Hij werd kort na het ongeval in zeer kritieke toestand per spoedtransport naar het ziekenhuis vervoerd. Ondanks de inspanningen van medisch personeel overleed de man aan zijn verwondingen. De man zat naast de 26-jarige bestuurder uit Dinteloord. Achterin zat een 18-jarige man uit Halsteren. De drie reden gisteren rond 21.00 uur over de N259 richting Dinteloord, toen de bestuurder de macht over het stuur verloor. Hierdoor botste de auto tegen een boom en belandde ondersteboven in de sloot. De bestuurder en de passagier liepen licht letsel op. Van de bestuurder is bloed afgenomen om te onderzoeken of hij mogelijk onder invloed reed.

Beide betrokkenen konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Het onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval wordt voortgezet.

Vader en zoon veroorzaken chaos bij aanhouding gezochte

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdagmiddag twee mannen aan na een strubbeling. De politie wilde een 32-jarige man uit Steenbergen aanhouden, omdat hij gezocht werd ten uitvoer van een eerder door de rechtbank uitgesproken vonnis. Bij aankomst van de politie bij de woning aan de Eindstraat, waar de verdachte mogelijk zou zijn. De man werd aangetroffen en ontstond er een strubbeling. De ouders van de man wilden de aanhouding belemmeren. De verdachte ging er vervolgens vandoor, door over een schutting te springen. De 53-jarige vader van de verdachte bedreigde de politiemensen met een zwaar stuk gereedschap. Ook begonnen de ouders hun hond op te ruien tegen de politiemedewerkers. Men zette de achtervolging in en trof de verdachte aan op de openbare weg in de Kalsdonksestraat. Hier is hij aangehouden. De vader is ook aangehouden voor bedreiging en belemmering. Bij de aanhouding was een politiemedewerker genoodzaakt pepperspray te gebruiken. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed

ZEVENBERSCHEN HOEK: Het Verkeershandhavingsteam van de politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag een alcoholcontrole aan de Rijksweg A16. Even voor 23.00 uur is een 37-jarige vrouw uit Brasschaat aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw werd met haar auto staande gehouden op de Rijksweg A16. Uit een blaastest bleek dat ze had gedronken. De politie hield haar aan en nam haar een ademanalyse af. Uitslag hiervan was 435 ug/l. Ze kreeg een bekeuring en een rijverbod van 4 uur.

Even later hield de politie een 56-jarige Bredase aan op de Rijksweg A16. Ook zij was onder invloed van alcohol. Uitslag van de ademanalyse bedroeg 325 ug/l. De politie gaf haar een rijverbod van 2 uur en een bekeuring.

Omstreeks 02.00 uur bleek een 40-jarige man uit Rotterdam teveel te hebben gedronken. Hij is aangehouden en onderging een ademanalyse. Uitslag hiervan bedroeg 780 ug/l. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 9 uur. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Tweede verdachte aangehouden voor brandstichting in kledingcontainer

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdagochtend een 19-jarige man uit Bergen op Zoom aan in zijn woning. De man word ervan verdacht medeplichtig te zijn aan de brandstichting in een kledingcontainer op vrijdagavond 9 februari. De politie hield op 16 april de eerste verdachte aan. Het onderzoek wees ook naar deze verdachte. Hij is in verzekering gesteld.

Politie en leerlingen van groep 7 zetten zich in tijdens verkeersexamen

ROOSENDAAL: De politie Roosendaal heeft in samenwerking met basisscholen in Roosendaal ook dit jaar weer een verkeersexamen georganiseerd. Vorige week legde de leerlingen van groep 7 het theorie-examen af. Van 23 t/m 27 april zal het praktijkexamen plaatsvinden op de openbare weg. De kinderen zullen op deze dagen op de fiets vertrekken vanaf het stadskantoor en een route door Roosendaal afleggen. Stadswachten zullen als controleposten langs de route staan.
Dit jaar was er, net als vorige jaren, veel animo voor het verkeersexamen.

De politie waarschuwt weggebruikers voor de mogelijk wat gespannen examenkandidaten op de genoemde data. Door werkzaamheden in de binnenstad kan het verkeer wat drukker zijn dan gewoonlijk.

Auteur: Inge Rijgersberg