Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


2060713070

Vragen van het lid Abel (SP) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Dijksma, over buitenschoolse opvang. (Ingezonden 20 april 2007)


1
Deelt u de zorg van de Besturenraad, AMOS, de oudervereniging BOinK en van de Algemene Vereniging van Schoolleiders dat er grote knelpunten zijn bij de invoering van de voor- en naschoolse opvang in het basisonderwijs per 1 augustus 2007? Zo neen, waarom niet? 1)


2
Deelt u de mening dat het uitbesteden op papier van de voor- en naschoolse opvang aan de kinderopvangorganisaties nog niet betekent dat zij dit per 1 augustus 2007 ook daadwerkelijk kunnen realiseren?


3
Wat is uw mening over het feit dat niet bij alle basisscholen voldoende ruimten (ingericht volgens de kwaliteitseisen van de wet kinderopvang), inpandig of in de directe omgeving van de school, aanwezig zijn om de kinderen op een verantwoorde manier op te vangen?


4
Wat gaat u doen om aan deze kwaliteitseisen te voldoen? Hoe gaat u ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is voor kinderopvang en die niet ten koste gaat van de onderwijsbestemming?


5
Bent u bereid de invoering per 1 augustus 2007 op te schorten zodat de scholen meer tijd krijgen om de invoering goed voor te bereiden, zowel wat betreft de realisering van voldoende geschikte opvangruimten, als wat betreft het aantrekken en opleiden van voldoende personeelsleden?


1) AD, Haagsche Courant, 19 april 2007

Toelichting: deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen ter zake van het lid Hamer (PvdA), ingezonden 20 april 2007 (vraagnummer 2060713040)