Gemeente Breda

Breda heeft naam voor unieke glascontainer: Nonni

Nonni. Zo heet de flessenzuil van de ondergrondse glascontainers op het Nonnenveld in Breda. Wethouder Schoenmaker, die wethouder Willems van Cultuur, Verkeer en Milieu vervangt, maakte vanmiddag de winnende naam en de prijswinnaar bekend van de prijsvraag die de gemeente uitschreef om tot een pakkende naam te komen voor deze unieke zuil. Mevrouw Bruijns uit Breda is winnaar en nam een reischeque t.w.v. 750 in ontvangst. De bedenkers van de namen Glassy, Rebottle en Borec wonnen respectievelijk een dagje naar de glasstad Leerdam en een workshop glas beschilderen in De Nieuwe Veste.

Een deskundige jury, onder voorzitterschap van wethouder Willems, selecteerde de winnende naam uit 347 voorstellen. Vervangend wethouder Schoenmaker: Onze keuze viel op Nonni, omdat de naam verwijst naar de locatie waar wij de eerste twee exemplaren eind vorig jaar plaatsten. Verder is de naam internationaal goed bruikbaar. De gemeente registreert de naam Nonni als merk bij het merkenbureau in Breda.

Internationale interesse
De Gemeente Breda heeft inmiddels bezoek gehad van gemeenten uit België, Frankrijk en Zwitserland. Deze gemeenten hebben interesse in de exploitatie van de flessenzuil.

Afgeschreven glasbakken vervangen
Het ontwerp van de zuil in de vorm van een fles is uniek in Nederland en gepatenteerd door de Gemeente Breda en Bwaste, leverancier van afvalsystemen. Met deze vorm vergroot Breda de herkenbaarheid van de glascontainer en verbetert zij haar dienstverlening voor Bredanaars. Op dit moment loopt een proef met deze flessenzuilen. Daarna worden ze, waar mogelijk, ook op andere locaties in de stad geplaatst en de afgeschreven glasbakken vervangen.

Breda, 20 april 2007