Open Ateliers Oostelijke Eilanden 20-21-22 april


Nieuw concept: de Open Atelierroute als kunstcocktail

AMSTERDAM, 20070218 -- In het weekend van 20, 21 en 22 april zal de Open Atelierroute op de Oostelijke Eilanden van Amsterdam ( het oostelijke deel van de Amsterdamse binnenstad) in het teken staan van het thema `Kruisbestuiving'. Met dit thema is de weg vrij gemaakt voor een sprankelende en inspirerende atelierroute die openstaat voor onderzoek en experiment.

De feestelijke opening van de Open Atelierroute vindt plaats op vrijdag 20 april van 19.30 tot 22.00 uur in het EnergeticA, Hoogte Kadijk 400 te Amsterdam (toegangsprijs ¤ 5,-). Wil Codrington (wethouder Cultuur) zal de opening verrichten, waarna een gevarieerd programma volgt rond het thema. De danseres Minke Elise Brands laat zich inspireren door de installatie `Transparant' van Ellen van der Horst. Til Festen en Lidwien zullen de voordracht `Piano' brengen en tot slot is er het energetisch experiment `SjansjE' van the DAM Company en Robert Pennekamp.
Iedereen is van harte welkom.

Schilders en dansers, acteurs en muzikanten, fotografen en vormgevers, beeldhouwers en poëten, wetenschappers en architecten: op de Amsterdamse Oostelijke Eilanden gaan zij de uitdaging aan van samenwerking, onderzoek en experiment. Dit samengaan betekent dat kunstwerken een extra dimensie krijgen: zij versmelten met muziek, zij vallen samen met decors, zij maken deel uit van een dans of worden in dichterlijke woorden gevat. Op deze wijze werken deelnemende kunstenaars samen aan kunstcomposities die de grenzen van hun eigen discipline overschrijden. De `kruisbestuiving' is te bezichtigen in verschillende ateliers en op enkele gemeenschappelijke locaties in de buurt, zoals museum EnergeticA, de Oosterkerk en de RMO-hallen op het Oostenburgereiland.
Bezoekers kunnen dit jaar dan ook genieten van een heuse kunstcocktail, die alle zintuigen aanspreekt: dansende installaties, levende portretten, zingende dansers, geschilderde muziek. Ook kan het publiek deelnemen aan workshops waarbij dans en muziek een rol speelt, of zelf de kwast ter hand nemen om zich een plek te geven in een geschilderd groepsportret.
Voelen, horen, kijken, ruiken, proeven....

De gemeenschappelijke locaties en de Open Ateliers zijn te bezoeken op zaterdag 21 en zondag 22 april van 12.00-18.00 uur (museum EnergeticA alleen op zondag).
In april staat het volledige programma op de website, www.saoe.nl .





Ingezonden persbericht