Single2Travel komt met Single Reiswijzer


Vergelijking single reisorganisaties: welke reis past het beste?

OOSTERHOUT, 20070420 -- Sinds de single reiziger verlost is van het imago 'oubollig' en getransformeerd naar 'hip en trendy' schieten reisorganisaties voor reislustige alleenstaanden als paddestoelen uit de grond. Begaf zich tot voor kort slechts een enkeling op deze reismarkt, vandaag de dag heeft vrijwel iedere zichzelf respecterende reisorganisatie korte of langere singlereizen op het programma staan. Maar bij welke organisatie is de single nu het beste af? Online reismagazine Single2Travel ging op onderzoek uit en inventariseerde alle plussen en minnen. Single2Travel is een online reismagazine voor reislustige singles.

Puur singles
Als een reisorganisatie singlereizen aanbiedt, wil dat nog niet altijd zeggen dat er alleen maar singles meegaan. Hoewel een aantal zich specifiek richt op singles, zijn er ook die dit onderscheid niet maken. Singles en koppels reizen hier met elkaar in eenzelfde groep. Een flink aantal reisorganisaties bewandelt meerdere wegen. Ze hebben naast de reguliere (rond)reizen ook singlereizen in het aanbod opgenomen. Omdat dé singlereis niet bestaat worden er verschillende type reizen georganiseerd voor diverse subdoelgroepen. Zo bestaan er reizen voor alleenstaande ouders, 60plussers, HBO'ers, cultuurminnaars, watersporters, of avonturiers.

Verwachtingen
Om in dit oerwoud het bos nog te kunnen zien, is het van belang een aantal criteria te onderzoeken voor de boeking een voldongen feit is. Omdat de organisaties verschillende 'regels' hanteren op het gebied van groepssamenstelling, moet men zich vooraf afvragen wat men nu precies van de reis verwacht. Hoe belangrijk is de leeftijd van de medereizigers, het opleidingsniveau of de verdeling mannen versus vrouwen? Afhankelijk van de gewenste criteria kan men een reisorganisatie kiezen die niet alleen tegemoet komt aan het reisdoel maar ook aan die van het gezelschap.

Toeslag voor singles
De toeslag voor 1-persoonskamers is berucht. Wel extra betalen, maar minder comfort lijkt hier de tendens. Organisaties die hun klanten deze extra kosten niet doorberekenen stemmen de single tot tevredenheid. Wanneer er wel een toeslag wordt berekend varieert deze tussen de 5 en 20 procent. Een alternatief voor de 1-persoonstoeslag is het aanbieden van korting als men een tweepersoonskamer deelt met een medereiziger van dezelfde sekse. Men loopt dan wel het risico opgescheept te zitten met iemand waarmee het niet klikt.

Beste keus
Welke reisorganisatie is nu de beste, het meest "singlevriendelijk" en het voordeligst? Dit hangt voor een groot deel af van de wensen die de single reiziger heeft. Verre rondreizen zijn logischerwijs duurder dan een weekendje weg, en waar de één het prima vindt dat er meer dames dan heren meereizen, wil de ander hier beslist een gelijke verdeling. Dit geldt uiteraard ook voor de wens in een afgebakende leeftijdsgroep te reizen. Op basis van een of meer van de genoemde criteria komen de volgende reisorganisaties goed uit de bus:

Bij de criteria: géén 1persoonskamertoeslag, gelijke verdeling M/V, vaste leeftijdsgroepen én alleen single reizigers scoren One2gether Travel, Flight4You en Mates & Dates op alle fronten goed.

Naast bovengenoemde organisaties scoren bij de criteria: géén 1persoonskamertoeslag én vaste leeftijdsgroepen Del Monde Reizen en Weekendhike prima.

Als we puur kijken naar single reisorganisaties die geen toeslagen rekenen voor een 1-persoonskamer zijn: Zeilgenieters van de Waddenzee, Nivon Natuurreizen, Tri-Cat Sailings, Fox Reizen, Amfibie Treks en Dynamic Holland een goede keus. Deze laatste rekent overigens alleen geen korting als het gaat om eigen accommodaties.

Als we kijken naar organisaties waar wel een toeslag wordt berekend maar ze ook rekening houden met een gelijke M/V verdeling én vaste leeftijdsgroepen komt Cirkel Reizen goed naar voren. VillaVibes heeft als extraatje dat ze ook het opleidingsniveau betrekken bij de groepssamenstelling.

Uiteraard zijn er nog meer reisorganisaties welke in meer of mindere mate voldoen aan genoemde criteria. Zelf de beste keuze maken en de ideale singlereis vinden? Kijk dan op ons complete overzicht.





Single2Travel