Studenten tikken Bush en Ahmadinejad op de vingers op VN top

18.04.2007 / 08:59 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: United netherlands

United netherlands

Studenten tikken Bush en Ahmadinejad op de vingers tijdens VN top

Nijmegen, 18 april 2007 - Op 20, 21 en 22 april 2007 vindt Neerlands snelstgroeiende Verenigde Naties simulatie conferentie RiMUN (Radboud international Model United Nations) plaats rond het thema Fight 4 Freedoms: Roosevelt's 1941 State of the Union revisited.

De organisatoren United Netherlands en het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit verwelkomen meer dan 150 deelnemende studenten van 22 verschillende nationaliteiten. Studenten leren lobbyen, onderhandelen en debatteren in landenteams over onderwerpen als 'preventing World War II' in een historische simulatie en 'terrorism in Mecca'. Verder krijgen zij lezingen van kopstukken als Chad Blakeman, Graham Locke en Edy Korthals-Altes en is er een speciaal mini-symposium over The Limits of the Freedom of Religion. Ook de positie van Secretaris Generaal Ban Ki-Moon wordt uniek gesimuleerd: 2 vrouwen zetten zijn functie op de kaart: 'Bescherm de vier vrijheden!'

Tussen delegaties heerst diplomatieke strijd: studententeams kunnen awards winnen voor hun prestaties in de verschillende comité's, waarbij zij o.a. de rol van wereldleiders op zich nemen, zoals George W. Bush en de Iraanse president Ahmadinejad. Het antwoord op de vraag of deze studenten het beter kunnen dan de huidige VN laat nog even op zich wachten.

RiMUN staat bekend om haar wetenschappelijke, ethische en filosofische verdieping van het thema. De organisatie is in handen van studentenorganisatie United Netherlands (won Best Delegation en Best International Delegation 2007 en versloeg Amerikaanse universiteiten van Yale, Chicago en Pennsylvania tijdens Harvard VN simulatie in Boston) en het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit (bevordert debat over wetenschap, samenleving en levensbeschouwing).

Voor meer informatie:
www.rimun.org
www.unitednetherlands.org
www.ru.nl/soeterbeeckprogramma