Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
(embargo tot vrijdag 20 april 2007, 21.00 uur)

Meubelbedrijf investeert miljoenen in Venlose fabriek en buitenlandse Design Centers

Leolux wint Prix d'Asperge 2007

VENLO - De Gouverneur van de provincie Limburg, de heer L. Frissen, heeft gisteravond (vrijdag 20 april jl.) tijdens een bijeenkomst van vertegenwoordigers van bedrijfsleven, politiek en openbaar bestuur de Prix d'Asperge 2007 uitgereikt aan directeur Jeroen Sanders van Leolux BV, een van de bekendste meubelfabrikanten in West-Europa met het hoofdkantoor in Venlo-Blerick. Het was de vijftiende keer dat de Stichting Promotie Aspergerie de prijs uitreikte aan personen, bedrijven of instellingen vanwege hun bijzondere verdiensten voor de ontwikkeling van Noord- en Midden-Limburg als economische regio. De uitreiking vond plaats in de Maaspoort te Venlo.

Leolux, in 1948 opgericht door de vader en een oom van de huidige directeur, ontvangt de prijs onder meer vanwege de realisatie van een nieuwe fabriek annex logistiek centrum en bezoekerscentrum in Venlo. Tevens introduceerde Leolux recentelijk een aantal hypermoderne Design Centers (op basis van een geheel nieuw concept) in Duitsland (Ludwigsburg en Krefeld) en België (Brussel). Onder leiding van de huidige eigenaar-directeur Jeroen Sanders heeft dit Noord-Limburgse bedrijf de voorbije maanden voor vele miljoenen geïnvesteerd.

De Leolux-ontwerpen - voornamelijk zitmeubelen - worden al decennia lang vervaardigd in de Venlose meubelfabriek en zijn toonaangevend in de meubelindustrie. Niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Scandinavië is Leolux een begrip. Zo'n 500 medewerkers werken dagelijks aan fraaie en toepasbare zitmeubelen voor het topsegment. Daarnaast produceert het bedrijf in Hongarije het low budgetlabel 'Antipode'.

De jury noemt in haar voordracht voor de toekenning van de Prix d'Asperge 2007 dat Leolux er de afgelopen decennia in is geslaagd om bedreigingen om te zetten in kansen. Daarnaast heeft Leolux volgens de jury ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het klimaat van innoverend ondernemerschap dat kenmerkend is voor verschillende sectoren van de Noord- en Midden-Limburgse economie.

Naast een bronzen beeldje van de kunstenaar Sjer Jacobs bestaat de prijs uit een geldbedrag van 4500 euro, beschikbaar gesteld door LLTB, Veiling ZON en Kamer van Koophandel Limburg-Noord, dat door Leolux bestemd werd voor een nog nader vast te stellen doel in de regio Venlo.

Meer informatie:
Prix d'Asperge/Stichting Promotie Aspergerie,
Drs. B. Kaumo, Kamer van Koophandel Limburg-Noord, 077-3203333.


---- --