FEM Business week 16: Topmannen opnieuw onder vuur / De kater komt na de bankenfusie

Donderdag 19 april 2007


----------
Deze week in FEM Business (week 16, vanaf vrijdag 20 april in de kiosk)

Topmannen opnieuw onder vuur
Elk voorjaar, als de narcissen bloeien en de eerste jaarverslagen worden gepubliceerd, begint de discussie opnieuw. Staan de riante beloningen van de top van het Nederlandse bedrijfsleven wel in verhouding tot de geleverde prestaties?

De kater komt na de bankenfusie
Aandeelhouders zijn nu nog dolenthousiast over de overnamestrijd rond ABN Amro. Het aandeel van de bank is in korte tijd heel veel meer waard geworden. Maar wat blijft daar van over als de fusie eenmaal een feit is? De financile wereld is bezaaid met mislukte bankenfusies.

Mislukte outsourcing
Veel bedrijven doen het met succes, maar soms wordt het een regelrechte ramp. Het uitbesteden van de productie of de ontwikkeling van software in verre buitenlanden kan rampzalig verlopen. De andere kant van outsourcing belicht.

Luxe hotels voor Chinezen
Een 'Okura voor Chinese zakenlui' moet het worden. Nederland krijgt twee luxueuze Chinese hotels, en dat is een Europese primeur. Twee hotelgroepen uit de Volksrepubliek, de firma's Jin Mao en Jin Jiang, willen in Amsterdam en Schiphol vier- en vijfsterrenhotels bouwen.

De Pers is nog geen succes
Uitgever Cornelis van den Berg geeft toe dat De Pers nog geen succes is. 'Te weinig mensen kennen De Pers. Het openbaar vervoer is te beperkt voor ons.' Van den Berg gaat de krant daarom huis aan huis bezorgen in Vinex-wijken, en er komt een editie op zaterdag.

Verder in FEM Business:

â- Jan Brouwer moet laten zien wat hij waard is bij Laurus â- Hollandse euro's voor het nieuwste project van Donald Trump â- Van den Ende en Deitmers helpen jonge ondernemers â- Hoe snel kan een oud-Kamerlid aan de slag in het bedrijfsleven? â- Google wordt reclamegigant: na internet volgen radio, tv en print.

Informatie: Arne van der Wal 06 22313718 / Jean Dohmen 06 520 370 25 020 5159852 (secretariaat)

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 515 98 73 / 06 520 370 25