Imtech NV

Published: 07:30 20.04.2007 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: order van 26 miljoen euro voor monokristalfabriek Siltronic

Gouda/Hamburg, 20 april 2007 - In opdracht van Siltronic AG te Freiburg in de Duitse deelstaat Saksen realiseert technische dienstverlener Imtech de uitbreiding van een monokristalfabriek voor siliciumkristallen ter waarde van 26 miljoen euro. De opdracht wordt uitgevoerd door Imtech Deutschland, die een sterke positie bezit op de Duitse technologiemarkt.

Imtech is hoofdaannemer bij de uitbreiding van de productiefaciliteit van Siltronic in Freiburg in Duitsland en verantwoordelijk voor de gebruiksklare oplevering van de productiefaciliteit en de bijbehorende technologische infrastructuur.

De productiefaciliteit wordt in het eerste kwartaal van 2008 afgerond, inclusief de werkzaamheden rond inbedrijfstelling, tests, kwalificaties en keuringen.

Siltronic AG is een internationale marktleider op het gebied van de productie van wafels op basis van puur silicium en werkt samen met een groot aantal toonaangevende chipfabrikanten. Met de uitbreiding van de monokristalfabriek verstevigt Siltronic de basis van haar leidende technologische positie in de sterk groeiende markt voor 300 mm-wafels. Siliciumwafels vormen de basis van de hedendaagse micro- en nano-elektronica.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.eu
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met ruim 16.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van bijna 3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Oost-Europa, Spanje en de UK en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 12.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame leefbare samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, mobiliteit, veiligheid en het milieu. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 index.

Imtech persbericht

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.nl