Vopak NV

Koninklijke Vopak N.V.

Persbericht

Vopak breidt opslagcapaciteit uit in Singapore en verkoopt aandeel in VOTG Tanktainer

Rotterdam, 20 april 2007

Koninklijke Vopak N.V. kondigt uitbreiding aan met twee projecten in Singapore en groeit daarmee uit tot een totale capaciteit van 2,6 miljoen kubieke meter in 2008:
· De Banyan Terminal wordt verder uitgebreid met 320.000 kubieke meter opslagcapaciteit. Samen met de al eerder aangekondigde uitbreidingen komt de totale capaciteit van de terminal hiermee op 850.000 kubieke meter.
· Op de Penjuru Terminal vergroot Vopak de opslagcapaciteit voor chemische producten met 22.000 kubieke meter. Met deze uitbreiding groeit de totale opslagcapaciteit van deze terminal naar 171.000 kubieke meter.

Koninklijke Vopak N.V. heeft zijn aandeel van 41,67% in VOTG Tanktainer Gmbh verkocht aan VTG Aktiengesellschaft.

Uitbreidingen in Singapore
Op de Banyan Terminal is gestart met de toevoeging van 320.000 kubieke meter (cbm) opslagcapaciteit. Vopak speelt hiermee in op de groeiende vraag naar opslagcapaciteit voor benzine in dit belangrijke Aziatische handelsknooppunt (hub). De uitbreiding bestaat uit 23 tanks, variërend in opslagcapaciteit van 5.000 tot 25.000 cbm. De terminal is sinds begin 2006 operationeel met 372.000 cbm opslagcapaciteit en bouwt, behalve de tanks voor benzine, tevens 165.000 cbm opslag voor chemicaliën en biobrandstoffen. De Vopak Singapore - Penjuru Terminal breidt uit met 12 extra tanks met een gezamenlijke capaciteit van 22.000 cbm voor chemische producten en bereikt daarmee een totale capaciteit van 171.000 cbm. Samen met de uitbreiding van de Sebarok Terminal groeit in 2008 de totale opslagcapaciteit van Vopak in Singapore uit tot 2,6 miljoen cbm.
Vopak Terminals Singapore Pte Ltd is voor 69,5% eigendom van Koninklijke Vopak N.V. en voor 30,5% van PSA Corporation. Het bedrijf exploiteert vier opslagterminals voor olieproducten en chemicaliën in Singapore: Sebarok, Sakra, Penjuru en Banyan. De vier terminals beschikken over een totale opslagcapaciteit van
1,9 miljoen cbm.

Verkoop aandeel in VOTG Tanktainer Gmbh
Vanwege de strategische keuze van Vopak om zich te richten op tankopslag is het aandeel in VOTG Tanktainer geclassificeerd als niet-kernactiviteit. In lijn hiermee heeft Vopak besloten zijn aandeel te verkopen aan de joint venture partner VTG Aktiengesellschaft. Vopak en VOTG zullen samen blijven werken aan een sterkere positie van beide bedrijven.
De verkoop zal resulteren in een boekwinst voor Vopak van circa EUR 6,5 miljoen in het tweede kwartaal van 2007.

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 75 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 21 miljoen cbm in 30 landen, waarvan 4,4 miljoen cbm verdeeld over 19 terminals in Azië. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie- industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.



Vopak NV