Ingezonden persbericht



---


- PERSBERICHT -

ACQUISITIE BELGISCHE SUNPARKS GROEP

Een nieuwe dimensie voor Center Parcs Europe

Rotterdam, 20 april 2007 - De Pierre & Vacances Groep heeft op 19 april overeenstemming bereikt met de heer Mark Vanmoerkerke over de overname van de Belgische Sunparks Groep. Deze overname past volledig binnen de ontwikkelingsstrategie van Center Parcs Europe en biedt de mogelijkheid van een versterking van haar positie in de Belgische vakantiesector in de drie- en vier sterren categorieën.

De Sunparks Groep
Sunparks exploiteert in volledig eigendom 4 vakantieparken, in de drie- en vier- sterren categorieen in België. Twee parken bevinden zich aan de Noordzee kust, een in de Ardennen en een in de Kempen. Het aanbod bestaat uit totaal 1.683 cottages en 50 hotelkamers evenals een aantal overdekte faciliteiten (zwembad, restaurant, supermarkt, kinderspeelplaats etc) en openlucht sportcomplexen.

In 2006 heeft de Sunparks Group 450.000 klanten (1.800.000 overnachtingen) ontvangen en heeft ze 80 procent van haar vakanties rechstreeks verkocht (waarvan 40% via internet). De bezettingsgraad bedraagt gemiddeld 56 procent. De groep heeft 387 medewerkers in dienst.

In 2006 bedroeg de omzet E 39 miljoen (waarvan 70 procent voortkomt uit verhuur en 30 procent uit diensten). De EBITDAR bedroeg E 12,5 miljoen.

Een nieuwe dimensie voor Center Parcs Europe
De acquisitie van Sunparks stelt de Center Parcs Groep in staat haar positie op de Belgische vakantiemarkt te versterken in de drie- en vier- sterren categorieën. Bovendien is deze uitbreiding een uitstekende aanvulling op de geografische spreiding van de parken. Center Parcs Europe heeft op dit moment 16 parken, waarvan 12 in de vijf sterren categorie en 4 in de vier sterren categorie.

De Groep heeft belangrijke manieren ter verbetering van de resultaten van Sunparks geïdentificeerd, in het bijzonder met betrekking tot een verhoging van de bezettingsgraad maar ook door het realiseren van synergie met Center Parcs Europe in termen van kosten en omzet.

Daarbij kan het Sunparks merk bijdragen aan de groei van de drie sterren categorie parken in Europa.

Een positieve impuls voor de Pierre & Vacances Groep vanaf 2007/2008 De prijs die is betaald voor de acquisitie van Sunparks is gebaseerd op een bedrijfswaarde (inclusief schulden) van E 150 miljoen.

Conform de strategie van de Groep om geen onroerend goed in eigendom aan te houden wordt op dit moment onderhandeld om voor het einde van het jaar het onroerend goed van Sunparks te verkopen in het kader van een sale en lease-back constructie.

Na de herfinanciering moet de overname een positieve bijdrage gaan leveren aan de resultaten van de Pierre & Vacances Groep vanaf 2007/2008.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (