Gemeente Roermond

Euro Racing Limburg van de baan

Het autosportevenement Euro Racing Limburg dat gepland stond voor 23 en 24 juni 2007 gaat niet door. Dit maakten gemeente Roermond en Rotterdam Racing vandaag bekend. Voornaamste reden voor het afblazen van het evenement is de financiële haalbaarheid. Wethouder Van Rey: "Door inzet van velen is het in de afgelopen maanden mogelijk gebleken een geweldige hoeveelheid werk te verzetten. Het is daarom erg spijtig dat Euro Racing Limburg geen doorgang kan vinden".

Historie
Op 3 januari hebben de gemeente Roermond, de Provincie Limburg en evenementenorganisator Rotterdam Racing besloten om samen de haalbaarheid voor een autosportevenement op de locatie A73 ter hoogte van Roermond te onderzoeken. Diezelfde avond is dit nieuws op spectaculaire wijze wereldkundig gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de LWV in de Roertunnel.

Besluit
Afgelopen woensdag heeft het college van B&W besloten om zich aan te sluiten bij de door Rotterdam Racing in het haalbaarheidsonderzoek geformuleerde conclusies. Concreet betekent dit dat het evenement Euro Racing Limburg geen doorgang kan vinden ondanks al het werk dat er de afgelopen maanden door alle partijen is verricht. Het evenement blijkt te complex om in dit korte tijdsbestek neer te zetten. Ook zijn er niet voldoende sponsoren gevonden om een acceptabele toegangsprijs te kunnen garanderen.

Robert Heilbron, Rotterdam Racing: "Mijn complimenten voor de gemeente Roermond en de provincie Limburg voor hun lef, enthousiasme en inzet in de voorbereidingen van dit evenement. Ik betreur het dat het bedrijfsleven in Limburg daar niet in mee is gegaan, zonder steun uit het bedrijfsleven is het neerzetten van zo'n groot evenement onmogelijk."
Publicatiedatum: 19.04.2007 Bijgewerkt: 19.04.2007