Gemeente Bronckhorst
---


Toekomstvisie voor het kleinste stadje van Nederland

Gemeente Bronckhorst geeft inhoud aan toekomst van Bronkhorst

Iedereen kent Bronkhorst: het kleinste stadje van Nederland. Jaarlijks bezoeken zo'n 80.000 mensen het monumentale stadje aan de IJssel. Dit is goed voor de economie van het stadje en de gemeente Bronckhorst als geheel, maar het brengt ook een aantal knelpunten met zich mee, bijvoorbeeld voor het verkeer en de leefbaarheid. Daarnaast vragen veel mensen zich af welke kant het op moet met Bronkhorst in de nabije toekomst: meer toerisme of behoud en verbetering van het bestaande?

De gemeente Bronckhorst start binnenkort met het opstellen van een toekomstvisie voor Bronkhorst, waarin dit soort vragen een plek krijgen. De gemeente brengt samen met betrokken organisaties én bewoners de huidige situatie in beeld: wat is er op dit moment allemaal, welke knelpunten en kansen zijn er en welke scenario's zijn denkbaar voor de toekomst van het kleinste stadje van ons land? Uiteindelijk wil de gemeente, samen met alle betrokkenen, een keuze maken voor de toekomst van het stadje en dit uitwerken en uitvoeren in de komende jaren.

Bewoners nauw betrokken
De gemeente gaat bewoners en ondernemers van Bronkhorst nauw betrekken bij het opstellen van de toekomstvisie. Zij zijn immers de mensen die dagelijks in Bronkhorst wonen en werken. Zo komt er in mei een huis-aan-huis-enquête om de meningen en ideeën van bewoners en ondernemers te peilen. In juni worden de resultaten hiervan besproken op een brede informatieavond. Een exacte datum hiervoor volgt nog.

Ook zoekt de gemeente samenwerking met relevante partijen zoals de VVV, het Recreatieschap Achterhoek-Liemers, het Toeristisch Recreatief Overleg Bronckhorst (TROB) en Staatsbosbeheer. Op deze manier hoopt de gemeente hun kennis en ervaring te mobiliseren en te gebruiken in de toekomstvisie voor Bronkhorst. De gemeente heeft Bureau BUITEN uit Utrecht opdracht gegeven om de ontwikkeling van de toekomstvisie te begeleiden.

De gemeente houdt inwoners de komende tijd via de gemeentepagina's in huis-aan- huisblad Contact en de website www.bronckhorst.nl op de hoogte van de voortgang van de toekomstvisie.

Hengelo Gld., 20 april 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --