Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

20 april 2007

Nieuwe stichting gaat belangen van mensen met een verstandelijke handicap behartigen.

De ouderverenigingen die lid waren van de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) hebben een nieuwe stichting -Stichting VG-Belang- opgericht die de collectieve belangen van verstandelijk gehandicapten gaat behartigen. De FvO is door ernstige financiële problemen in faillissement geraakt.

De ouderverenigingen Helpende Handen, dit Koningskind, PhiladelphiaSupport, VOGG en WOI, hebben besloten tot de oprichting van een stichting, omdat een dergelijke rechtspersoon de meeste waarborgen biedt voor een transparante en slagvaardige organisatie. De dagelijkse leiding van de nieuwe stichting zal in handen komen te liggen van een coördinator. De directeuren van de ouderverenigingen zullen de raad van toezicht vormen.

De nieuwe stichting zal zich alleen bezighouden met haar kerntaken. Deze bestaan uit de collectieve behartiging van belangen van mensen met een verstandelijke beperking en dienstverlening aan leden van de aangesloten verenigingen. Hieronder vallen onder andere juridische dienstverlening en de ondersteuning van de netwerken van syndromen. De nieuwe organisatie neemt zoveel als mogelijk de medewerkers van de FvO in dienst.

Om de belangenbehartiging met kracht vorm te kunnen geven, hopen de ouderverenigingen dat ook andere organisaties die opkomen voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking zich aansluiten bij de nieuwe organisatie.

Einde persbericht

Noot voor de redactie (