Politie Amsterdam-Amstelland



Man na opmerking over voordringen ziekenhuis ingeslagen; twee arrestaties / Stationsplein (20/04/07)

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 april werd een 26-jarige Zaandammer op het Stationsplein zwaar mishandeld toen hij een opmerking maakte over het voordringen van een aantal klanten bij een patatkraam. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd waar een gebroken jukbeen en een gebroken oogkas werden geconstateerd. Vandaag wordt hij geopereerd. Er werden twee verdachten gearresteerd.

Even voor enen besloot de Zaandammer na een avondje stappen nog even een patatje te gaan halen bij het Centraal Station. Daar verscheen plots een groep mannen die voordrong en een bestelling plaatste. Toen het slachtoffer hier iets van zei ontstond er een woordenwisseling. Compleet uit het niets werd de man uit Zaandam vervolgens op zijn gezicht geslagen. In eerste instantie had hij niet in de gaten hoe hard de klap was aangekomen en wilde hij zijn weg vervolgen richting de trein. Toen hij voelde dat er bloed over zijn gezicht vloeide bedacht de man zich en vroeg medewerkers van de NS om hulp. Op aangeven van het slachtoffer werden vervolgens twee verdachten gearresteerd. De mannen (20 en 29 jaar) zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De recherche van het KLPD onderzoekt de zaak.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidscontrole / Cornelis Lelylaan (20/04/07)

Op donderdag 19 april rond 21.30 uur heeft de politie een 20 jarige man aangehouden tijdens een snelheidscontrole. De man reed 100 km per uur over de Cornelis Lelylaan terwijl de toegestane maximumsnelheid hier 50 km per uur is. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.