Ingezonden persbericht


Persbericht

20 april 2007

NAVTEQ versnelt in kaart brengen van Rusland door lokaal team ~ NAVTEQ bouwt verder aan lokale aanwezigheid uit Q4 2006 ~

NAVTEQ, toonaangevende aanbieder van digitale kaarten voor autonavigatiesystemen en location-based solutions, breidt zijn aanwezigheid uit in Rusland. Het eerste Russische kantoor werd eind 2006 geopend. NAVTEQ heeft nu zijn lokale staf uitgebreid met een speciaal opgeleid Russisch team van geografische analisten. Dit onderstreept NAVTEQ's verbondenheid met de regio en bevestigt NAVTEQ's strategie om lokaal data te verzamelen voor digitale kaarten.

"Het nieuwe kantoor in Moskou past in onze strategie om wereldwijd zoveel mogelijk aanwezig te zijn", zegt Pavel Kozlov, Business development manager en General Manager NAVTEQ CIS. "Onze ervaring wijst uit dat het combineren van lokale kennis en expertise met onze speciale datacollectie-software en -middelen, de meest efficiënte en effectieve manier is voor het accuraat verzamelen van kaartgegevens en het toevoegen van de belangrijkste attributen voor navigatie."

Het opbouwen van een kaartdatabase met een unieke kwaliteit en een wereldwijde specificatie heeft voor NAVTEQ's voorsprong op de concurrentie gezorgd. Dit blijft een belangrijk voordeel voor klanten die wereldwijd gebruik maken van de database. Om de nauwkeurigheid van de kaarten te garanderen, heeft NAVTEQ meer dan 600 geografische analisten strategisch over de wereld verspreid. Zij rijden de routes en controleren en actualiseren de informatie in de NAVTEQ-database. De technologie die gebruikt wordt om de kaarten te ontwerpen en te updaten is universeel voor het gehele bedrijf. Een steeds groter wordend voordeel van NAVTEQ's technologie is zijn mobiliteit. Het kan gemakkelijk worden overgeplaatst en geïnstalleerd op het voertuig dat het beste toegerust is voor de lokale omstandigheden. Dit is met name van belang in een gebied met een gevarieerd landschap en unieke lokale eisen. Rusland is hier een perfect voorbeeld van.

De mogelijkheid om vanuit het niets een digitale kaart te ontwikkelen is altijd uitdagend. Rusland, met zijn eigen geografische en logistieke uitdagingen en vooral de speciale weersomstandigheden en reisafstanden, vormt hierop geen uitzondering. Het is het grootste land ter wereld met een oppervlakte van meer dan 17 miljoen vierkante kilometer.

"Het realiseren van de Russische kaarten vergt een speciale vaardigheid van de makers. Zij moeten de gewenste functionaliteit van de kaarten en de betekenis van de verschillende wegaanduidingen optimaal kunnen integreren. Hiervoor hebben we dan ook nauw contact met gespecialiseerde en goed getrainde lokale teams die al eerder lokale kaarten hebben ontwikkeld", zegt Torsten Krenz, VP Global Expansion.

De ophaalbruggen van St. Petersburg die nachtelijke scheepvaart mogelijk maken op de rivieren en kanalen, zijn een voorbeeld van de lokale specificaties. Het opnemen van deze bruggen en hun openingstijden is van belang voor het bepalen van de routes op verschillende tijdstippen van de dag. Daarnaast moeten in Moskou ook de naamloze steegjes in kaart worden gebracht. Verder spelen de seizoenen een rol. In de winter worden bijvoorbeeld in Moskou grote hoeveelheden sneeuw in de berm geschoven waardoor het aantal beschikbare rijbanen wisselt gedurende het jaar.

Huidige Russische kaartenbestand

De Russische kaart van NAVTEQ is verkrijgbaar in het Cyrillisch (bijv. СанкÑ'-ÐYеÑ'еѤбÑfѤг), gelatiniseerd Russisch (een vertaling van het Russische Cyrillische alfabet in Romaanse karakters - bijv. Sant-Peterburg) en Romaans (bijv. Sint Petersburg). Ze bevatten een gedetailleerd overzicht van zowel het wegennet van Moskou en St. Petersburg als van de belangrijkste verbindingswegen tussen deze twee steden en de naburige landen Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen (via Kaliningrad) en Wit-Rusland waardoor ongeveer 38.000 kilometer aan wegen in kaart is gebracht.

Er zijn meer dan 5.000 POIs in Moskou en St. Petersburg verspreid over 46 categorieën zoals tankstations, restaurants en carpool plaatsen. De kaarten geven ook aan waar belangrijke historische gebouwen en toeristische trekpleisters liggen zoals het Kremlin, Lushniki sportcomplex, Moskou's staatsuniversiteit en de belangrijkste treinstations. Het bevat eveneens cartografische informatie voor Moskou en St. Petersburg en een tweedimensionale plattegrond voor bijzondere gebouwen in beide steden.

"Met dit permanente kantoor in Moskou zijn we perfect in staat om onze Russische uitbreiding te realiseren", besluit Pavel Kozlov.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Navteq

NAVTEQ is een toonaangevende aanbieder van uitgebreide digitale kaartinformatie voor autonavigatiesystemen, mobiele navigatietoepassingen, op internet gebaseerde kaartapplicaties en overheids- en zakelijke oplossingen. NAVTEQ creëert de digitale kaarten en de inhoud hiervan ter ondersteuning van navigatie en op location-based service-oplossingen wereldwijd. Het hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Chicago. Het bedrijf is in 1985 opgericht en heeft ongeveer 2.800 werknemers verspreid over 167 kantoren in 28 landen. Voor meer informatie kijk op www.navteq.com

Contact:
Jennifer Fondrevay Ilona de Bok NAVTEQ for NAVTEQ Tel: +33.1.41.924.836 Tel: +31.0.40.235.4600 e-M: jennifer.fondrevay e-M: ilonadb@lewispr.com

This document may include certain "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements include, but are not limited to, plans, objectives, expectations and intentions and other statements contained in this press release that are not historical facts and statements identified by words such as "expects", "anticipates", "intends", "plans", "believes", "seeks", "estimates" or words of similar meaning. The statements are based on our current beliefs or expectations and are inherently subject to various risks and uncertainties, including those set forth under "Item 1A. Risk Factors" in the Company's Annual Report on Form 10-K for the year ended December 31, 2006, as filed with the Securities and Exchange Commission.

Actual results may differ materially from these expectations due to changes in global political, economic, business, competitive, market and regulatory factors. NAVTEQ does not undertake any obligation to update any forward-looking statements contained in this document.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com